Guvernul intenţionează să modifice legea RCA printr-o Ordonanţă de Urgenţă. SCHIMBĂRI preconizate
Guvernul intenţionează să modifice legea RCA printr-o Ordonanţă de Urgenţă, după ce transportatorii au blocat, zile la rând, principalele drumuri din ţară. Proiectul păstrează propunerile patronatelor din transport, însă nu va duce la scăderea preţurilor asigurărilor.
În schimb, actul propune calcularea asigurării în funcţie de accidente pe care mașina le-a avut în ultimii 5 ani şi plata în rate a poliţei.
SCHIMBĂRI preconizate:
– Polița de asigurare va fi calculată după istoricul de accidente pe care mașina le-a avut în ultimii 5 ani.
– Se poate asigura o asigurare pe o perioadă de la o lună la 12 luni.
– RCA-ul se va putea plăti în rate.
– Despăgubirile se vor deconta în 40 de zile în loc de 10, ca în prezent. Și la persoane fizice în limita la un milion de euro.
– Se poate face asigurare și pe mai puțin de o lună dacă ești exportator.
„Din informaţiile noastre, Guvernul României are în intenţie să dea OUG pentru modificarea legii RCA şi înţelegem că s-au păstrat în conţinut şi propunerile făcute de patronate. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, conform celor discutate în data de 3 august, Executivul ar trebui să-şi declare public intenţiile, după ce a intrat în posesia ultimului raport al ASF”, anunța într-un comunicat Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).
Asociaţiile transportatorilor locali au solicitat guvernului să intervină asupra preţurilor pentru asigurările auto obligatorii (RCA) în sensul îngheţării acestora la valorile medii calculate de ASF pentru luna iunie a acestui an.
Astfel, potrivit calculelor ASF, prima medie pe segmentul transportatorilor se situa în luna iunie a acestui an la 3.064 de lei (700 euro), în scădere cu 4% faţă de luna mai a acestui an, dar încă cu 53% mai mare faţă de luna iunie din 2015. Transportatorii spun însă că în practică s-au lovit de preţuri mult mai mari decât mediile calculate de ASF.
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România a înregistrat luna trecută (16 august -n. red.), la Primăria Municipiului Bucureşti, o cerere de aprobare a unui amplu miting, care ar urma să se desfăşoare în data de 15 septembrie în Capitală.
sursa: psnews.ro, mediafax
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii