Rămâi conectat

Economie

Modificări fiscale care ajută firmele: cheltuielile cu carburanţii vor fi deductibile pe jumătate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Companiile din România vor putea să-şi deducă mai multe cheltuieli, începând de anul viitor, ceea ce înseamnă că impozitul se va aplica unei sume mai mici. Începând cu 1 ianuarie 2012, cheltuielile cu combustibilul utilizat de autoturismele firmelor, precum şi TVA-ul plătit la achiziţia maşinii şi pentru carburanţi va fi deductibil în proporţie de 50%, după cum arată un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează Codul fiscal.
Modificarea se referă la vehiculele rutiere destinate transportului de persoane care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii direct productive. Este vorba despre „vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului”.
Deductibilitatea se va acorda la calculul impozitului pe profit şi impozitului pe venit doar pentru 50% din sumă, restul rămânând nedeductibil.
*Măsură de criză
În prezent, aceste cheltuieli sunt în totalitate nedeductibile şi afectează foarte mult firmele, în condiţiile în care preţul carburanţilor a crescut în ultimii doi ani şi ceva cu aproximativ 50%. Deductibilitatea, chiar şi pe jumătate, a carburanţilor vă ajuta companiile, însă nu va impulsiona în mod deosebit piaţa auto. Cheltuielile cu combustibilul şi TVA la achiziţia autoturismelor şi carburantului au devenit nedeductibile din mai 2009, pe când la cârma Finanţelor se afla Gheorghe Pogea. Iniţial, limitarea privind deductibilitatea cheltuielilor cu autoturismele s-a introdus pe termen limitat până la sfârşitul anului 2010. Ulterior, termenul a fost prelungit până la finele acestui an.
La rândul său, Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), spune că măsura reprezintă un oarecare ajutor pentru firme, însă după principiul „îţi iau şi apoi te ajut, că îţi dau înapoi”.(E.Z.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă: „Reabilitare și dotare Școala Primară Ungurei, str. Principală Nr. 218, Loc. Ungurei, Județ Alba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ DATA: 23.12.2024 „REABILITARE SI DOTARE SCOALA PRIMARA UNGUREI, STR. PRINCIPALA NR. 218, LOC. UNGUREI, JUD. ALBA”   COMUNA ROSIA DE SECAS, cu sediul in Rosia de Secas, Str. Principala nr. 458, judetul Alba, cod postal 517640, România, cod fiscal 4562060, România, anunță finalizarea proiectului cu titlul: ”REABILITARE SI DOTARE SCOALA PRIMARA UNGUREI, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea