Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

17 august: Exercițiu de simulare privind intervențiile în caz de inundații, în localitatea Vurpăr din comuna Vințu de Jos

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vurpar_jud. AlbaMiercuri, 17 august, Administrația Națională ”Apele Române” organizează un exercițiu de simulare privind intervențiile în caz de inundații, în localitatea Vințu de Jos, județul Alba.

Exercițiul are în vedere modul în care formațiile de intervenție rapidă ale Administrațiilor Bazinale de Apă colaborează pentru supraînălțarea unui dig ce protejează localitatea Vurpăr, din comuna Vințu de Jos, județul Alba.

Simularea se derulează practic, începând din data de 13 august 2016, prin verificarea fluxului informațional (transmiterea avertizarilor meteo și hidrologice și a dispozițiilor pentru mobilizare și relocare personal de intervenție) și transportul materialelor și echipamentelor la amplasament, în data de 16 august 2016, din trei centre de intervenție: Mureș, Oradea și Pitești.

Intervenția propriu – zisă va avea loc, în data de 17 august 2016, începând cu ora 08:00, și se estimează finalizarea lucrărilor de supraînălțare, în cursul după-amiezii orele 16:00.

Cele trei formații de intervenție vor monta panouri mobile și hidrobaraje pe o lungime de 2.600 m (cel mai mare dig realizat la un exercițiu de simulare).

Se vor evalua timpii de mobilizare și intervenție, modul de punere în operă a echipamentelor, interoperabilitatea acestora, precum și funcționalitatea echipamentelor anexa (utilaje, vinciuri hidraulice, asigurarea organizării de șantier în situații de urgență).

 ”Este primul exerciţiu de asemenea amploare din ţară, la eveniment participă Administraţiile Bazinale de Apă Mureş, Crişuri şi Argeş-Vedea prin formaţiile de intervenţie rapidă şi personalul de exploatare lucrări hidrotehnice”, transmite Administraţia Naţională „Apele Române” .

Structuri implicate:

  • Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor.
  • Administraţia Naţională „Apele Române” Bucureşti – Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă
  • Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Sibiu
  • Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor Bucureşti
  • Administraţiile Bazinale de Apă Mureş, Crişuri şi Argeş- Vedea, prin Centrele de intervenţie rapidă şi personalul de exploatare lucrări hidrotehnice
  • Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba
  • Instituţia Prefectului – Judeţul Alba
  • Consiliul Judeţean Alba
  • Primăria comunei Vinţu de Jos, judeţul Alba
  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Urs depistat în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. Cetățenii, avertizați prin mesaj RO-Alert

Bogdan Ilea

Publicat

în

Urs depistat în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. Cetățenii, avertizați prin mesaj RO-Alert Cetățenii din satul Vidolm, comuna Ocoliș au fost avertizați marți, 30 aprilie prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate „A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. S-a transmis mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă,” au transmis ISU Alba. Sfaturi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea