Ministrul Finanțelor: Nu intenționăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat
Ministerul Finanțelor nu intenționează să modifice vreun impozit în „viitorul apropiat”, declară ministrul Anca Dragu, în opinia căruia predictibilitatea fiscală este „elementul principal” într-o economie, transmite Mediafax.
Întrebată, joi, 21 iulie, de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Timişoara, dacă agreează politica de relaxare fiscală iniţiată de Guvernul anterior şi dacă o va continua, precum şi dacă ministerul intenţionează modificarea impozitului pe tranzacţii imobiliare în viitorul apropiat, Anca Dragu a răspuns: „Nu intenţionăm modificarea vreunui impozit în viitorul apropiat. Am modificat impozitul pe tranzacţie pentru darea în plată, după cum ştiţi. Impozitul pe tranzacţii rămâne aşa cum e în Codul Fiscal”.
Ministrul Finanţelor a adăugat că predictibilitatea este „elementul principal” într-o economie, deoarece permite firmelor şi persoanelor fizice să ştie din timp ce impozite şi taxe vor avea de plătit anul următor şi, astfel, să gândescă bugete de investiţii.
„Despre fiscalitate în general aş vrea să spun că predictibilitatea este elementul principal într-o economie. Firmele şi cetăţenii trebuie să ştie din vreme care sunt impozitele şi taxele pe anul următor pentru a-şi putea face propriile bugete de investiţii. O firmă poate vrea să se extindă, vrea să investească, la fel şi o persoană. Deci predictibilitatea şi sustenabilitatea fiscală sunt elemente extrem de importante pentru care am militat de a la bun început”, a spus Dragu.
Potrivit ministrului Finanţelor, instituţia pe care o conduce încearcă să crească oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii stimulate prin măsurile de relaxare fiscală.
„Ceea ce încercăm în acest moment să facem şi reuşim este să creştem oferta internă pentru a ajunge la nivelul cererii interne stimulate prin măsurile de relaxare fiscală. De ce spun că reuşim. Vedeţi că la cinci luni investiţiile străine directe au crescut cu 15 la sută, au trecut de un miliard de euro. Avem plusuri semnificative în industrie, în toate domeniile. Cumva, într-adevăr, oferta ţine pasul cu cererea stimulată prin aceste măsuri luate acum un an prin noul Cod Fiscal”, a conchis Dragu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 39 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii