Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

FOTO: Franța – la picioarele lui Payet, Nicușor Stanciu – remarcat de Deschamps, după Franța – România, debutul Euro 2016!

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Euro Franta - Romania Stanciu 15România s-a găsit la numai câteva zeci de secunde de un rezultat de anvergură la debutul la Euro 2016! Naționala lui Iordănescu a fost ucisă de un gol magnific înscris de Payet, în minutul 89 și a părăsit tristă “Stade de France”. Într-un moment când fanii României cântau fericiți, mijlocașul lui West Ham a inventat un șut fabulos, “demn de ajuns la Louvre”, conform presei franceze, în extaz după ce “Les Bleus” au frânt rezistența României, ce a avut o prestație onorabilă în meciul de deschidere.

*Mândri de Stanciu și de națională

Debutant în naționala României într-un meci official, Stanciu era considerat de presa din țara gazdă “pericolul numărul unu” (France Footbal dedicându-I un amplu articol în avanpremiera meciului). Iar jucătorul originar din Craiva s-a aflat printre remarcații partidei și cei mai buni “tricolori”. Nicuşor Stanciu a scos lovitura de la 11 metri din care Stancu a marcat golul egalizator, dar a fost  dezamăgit la final. “Chiar dacă am pierdut, cred că cei din țară trebuie să fie mândri de noi. Am avut ocazii foarte mari şi, cu puţin noroc, puteam câştiga meciul. Cred că toată lumea este dezamăgită că am luat gol în minutul 90. Franţa nu era imposibil de bătut, am jucat foarte bine, dacă marcăm la ocazia aceea din primele minute, cred că putem câştiga meciul”, a spus fostul unirist.

“E dureros si trist sa pierzi in minutul 89, dar eu am încredere că mergem mai departe”, a concluzionat selecționerul Anghel Iordănescu.

Notele tricolorilor: Tătăruşanu (4) – Săpunaru (5), Chiricheş (4), Grigore (5), Raţ (5) – Hoban (4), Pintilii (4) – Popa (5), Stanciu (5), Stancu (6) – Andone (5), în “France Footbal”.

*România cu regretele…

Nicușor Stanciu este remarcatul lui Didier Deschamps, în urma jocului inaugural, în care “Les Bleus” au avut nevoie de magia lui Payet pentru a frânge rezistența unei echipe ce “nu a venit la Euro să facă turism” (cotidianul “Sport”). “Aveați jucători de mare talent, acum e o echipă organizată foarte bine, care știe ce să facă. E dificil, nu poți avea un Hagi sau un Mutu în fiecare zi. Sunt jucători ca Stanciu, Stancu, cu foarte multă calitate. Stanciu are 5-6 selecții și am văzut ce poate face. În doi sau 4 ani va fi foarte puternic. Pentru noi a fost un meci ca o finală”, a spus Deschamps pentru Pro TV.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=2273]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia, în runda a cincea din Liga 3 Etapa a cincea a eșalonului terț programează sâmbătă, pe „Cetate”, derby-ul Seriei 7, între primele două clasate, CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea