Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Percheziții în Alba și în alte șapte județe în dosarul utilajelor agricole furate din Franța

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Percheziții în Alba și în alte șapte județe în dosarul utilajelor agricole furate din Franța
utilaje, IPJ Alba22Operațiune organizată de autorităție române și franceze, în această dimineață, pentru destructurarea unei grupări specializată în furtul de utilaje agricole. Polițiștii de la “Crimă Organizată” din Timişoara însoţiţi de trupele speciale ale Jandarmeriei au descins în 30 de locaţii din judeţele Timiş şi Alba pentru reţinerea a 17 suspecţi care sunt acuzaţi de DIICOT că au format o reţea extrem de bine organizată care fura utilaje din Hexagon şi le aducea în România.

UPDATE: În această dimineață, de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au plecat spre Timișoara un număr de șase inculpați care sunt transportați cu dube de la jandarmi. La instrumentarea dosarului, cât și la efectuarea perchezițiilor, au participat și angajați de la IPJ Alba.

Gruparea era formată din Cornel Daniel Cunţan (fost Irimia, zis ”Banatu”), Cosmin Tiberiu Takacs, Florin Mirel Oniga-zis ‘Salam’, Florin Marius Necreala, Adrian Ciprian Popa, Ionel Catrinoi-zis ‘Piticu’, Nicolae Braicu, Liviu Lucian Săbău, Ioan Robert Erdei, Razza Faustino (cetăţean italian), Sorin Oprescu, Roşca Vasile, Mihai Dan Bota, Nicolae Gicuţa, Daniel Ionuţ Iordache, Gheorghe Bratu şi Vasile Balia.
Acțiune în forță a procurorilor DIICOT și a politistilor de la Crima Organizată împotriva unei grupari specializate în furturi și vânzare de utilaje agricole și industriale.

Tractoarele de mari dimensiuni și alte utilaje erau sustrase din Franța, din reprezentanțe, aduse în Romania cu documente false și vândute apoi în țară, la jumătate de preț.

Utilajelor li se ștergeau seriile pentru a nu fi recunoscute, înainte de a fi vândute.

Gruparea acționa încă din anul 2013.

17 suspecți vor fi conduși la sediul DIICOT Timisoara pentru a fi audiați în acest caz. S-a înființat o comisie rogatorie, un procuror francez fiind la Timisoara pentru a participa la audieri.

Prejudiciul estimat în acest caz este de peste 1 milion de euro.

UPDATE Poliția Română: Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează 30 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de furt de utilaje agricole. / 20 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La data de 9 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române efectuează 30 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Alba, Bihor, Hunedoara, Prahova, Bacău, Suceava și Arad.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, cei în cauză ar fi sustras utilaje agricole și de construcții de la societăți comerciale de pe teritoriul statelor U.E., pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe teritoriul României.

Poliţiştii vor pune în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

În cauză, se colaborează cu autoritățile judiciare din Franța.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba – Iulia, Oradea și Ploiești,  a polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Alba, Bacău, Bihor și Suceava, precum și al jandarmilor.

[nggallery id=2251]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Cum a fost prins de polițiști, un bărbat de 58 de ani, care deținea ilegal o armă. Acesta s-a ales cu dosar penal Ieri, 16 august 2024, în jurul orei 12.50, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea- Deva au fost sesizați de către un bărbat de 53 de ani, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea