Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Porți deschise la fabrica de porțelan ”Apulum” din Alba Iulia, cu ocazia ”Zilei Ceramistului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atmosferă de sărbătoare, sâmbătă, 4 iunie, la societatea ”Apulum” SA din Alba Iulia. Sute de persoane – salariaţii și familiile lor, foşti angajaţi, pensionari, oficialităţi şi cetăţeni ai municipiului – au trecut pragul ”porților deschise” cu ocazia ”Zilei ceramistului”.

Ziua portilor deschise Apulum42Celor care au vizitat pentru prima dată fabrica le-a fost prezentată tehnologia de producție, de la materia primă, până la produsul finit. De asemenea, au putut admira expoziția care conține, printre altele, prima farfurie fabricată în 24 noiembrie 1970, un serviciu de masa facut la comanda pentru Casa Regala sau o copie a unei oglinzi realizata pentru Nicolae Ceaușescu.

Și cum orice sărbătoare de acest fel constituie și un moment de bilanț, echipa de conducere a societății ne-a vorbit atât despre satisfacția privind colectivul de salariați și realizările de până acum, cât și de planurile de viitor:

”Anul viitor vom sărbători 10 ani de activitate în care s-a format noua familie Apulum. Ne mândrim de rezultatele obținute, făcute cu sacrificii și determinare. Indiferent de munca depusă, satisfacția rezultatelor a depășit efortul. Fiind o persoană extrem de activă, pentru mine fiecare zi e o provocare, iar decizia de a investi în Apulum mi-a confirmat că trebuie să învățăm să riscăm când intuiția ne spune asta. Suntem mândri de oamenii care formează familia Apulum, le mulțumim că sunt alături de noi și de încrederea acordată. Dorim să ajungem la un nivel profesional înalt în toate sectoarele și să avem, an de an, angajați mulțumiți și motivați”, a declarat Rodica Vasin, acționar majoritar la SC Apulm SA.

”În 2007 am preluat o majoritate de acțiuni Apulum și am avut un vis că fabrica poate redeveni ce a fost înainte și chiar mai bine. Am găsit un colectiv de oameni care ne-a ajutat foarte mult în acest caz (…) Pentru mine este cel mai bun colectiv, sunt oameni speciali pe care îi iubesc. Ne dorim ca Apulm să devină cea mai putenică fabrică de porțelan din Europa și, de ce nu, din lume. Este la fel ca și în fotbal, când o echipă se luptă să ajungă în campionatul național, apoi în campionatul european și pe urmă în cel mondial. La fel și noi, ne dorim să mergem cât mai departe”, a completat Alvaro Santini, acționarul împreună cu care Rodica Vasin deține 86% din acțiunile firmei.

Potrivit lui Santini, pe viitor conducerea își propune să extindă fabrica și chiar a demarat lucrările la o nouă hală de producție, care ar urma să fie deschisă cel mai probabil în luna august. Totodată, acesta a precizat că firma are nevoie încă de forță de muncă, iar anul viitor vor fi angajați aproximativ 500 de oameni, dintre care 250 la noua hală.

Faptul că fabrica de porțelan Apulum este în continuă dezvoltare a fost confirmat și de Bianca Fleschin, directorul economic. Potrivit acesteia, ”dacă în 2008-2009, firma era în pierdere și se făceau mari eforturi de supraviețuire, acum se vorbește de dublare de cifră de afaceri, de dublare de capacitate de producție”.

”Avem prevăzut să ajungem undeva la 50 de milioane de euro cifră de afaceri, ceea ce înseamnă de zece ori mai mult decât acum șapte ani”, a declarat directorul econmical SC Apulum SA.

Pentru Bianca Fleschin, fabrica înseamnă o a doua casă, iar echipa alături de care muncește, o a doua familie: ”Știți cum e acel sentiment în care atunci când intri pe poarta fabricii te simți ca acasă, exact așa este pentru noi. Apulum este o familie, iar asta se poate vedea în jur. Se pot vedea cei 1.300 de oameni cu familiile lor care se simt ca acasă aici și care pun suflet în tot ceea ce fac”, a declarat Fleschin.

De când s-a pornit cuptorul de ardere rapidă, la fabrica de porțelan Apulum se produc anual peste 50 de milioane de piese, iar aproximativ 94% din producție se exportă în Europa și în Mexic. Potrivit directorului executiv Ioan Voican, principalul cumpărător este Ikea, spre care se îndreaptă în prezent 37% din producția fabricii, însă vor să atragă noi clienți, recunoscuți pe piața internațională ca mari distribuitori de porțelan, precum Villeroy & Boch Germania, Rosenthal Danemarca sau Fiskars Finlanda.

Conducerea fabricii a ținut să transmită pe această cale ”La mulți ani!” angajaților Apulum SA cu ocazia Zilei Ceramistului și să le mulțumească pentru modul în care au contribuit la dezvoltarea companiei în ultimii ani.

”La mulți ani, familiei Apulum!”. (A.M.); (I.S.)

[nggallery id=2230]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO | Incident GRAV în comuna Avram Iancu: O fetiță de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Este transportată la Târgu Mureș cu elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident GRAV în comuna Avram Iancu: O fetiță de 3 ani, cu traumatisme severe, după ce a căzut de la 5 metri. Este transportată la Târgu Mureș cu elicopterul SMURD Un incident grav a avut loc joi după-masa, în comuna Avram Iancu. Un copil de doar 3 ani a suferit traumatisme severe după ce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea