Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Internaţională a Dansului sărbătorită la Cugir – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

,,Dansul ne face plăcere, ne eliberează si ne oferă consolare, ca răspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea păsărilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”. (Julio Bocca)

elevi07Sub semnul comunicării prin limbajul dansului, formă universală de expresie artistică, elevii Colegiului ,,David Prodan”  din Cugir au celebrat în această săptămână  Ziua Internaţională a Dansului.

Prin referatul citit de elevul Adrian Dache din clasa a XI-a C, elevii au aflat că în 1982, la inițiativa UNESCO,  Institutul Internaţional de Teatru  prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca la data de 29 aprilie, să fie celebrată Ziua Dansului,comemorând astfel   ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

Elevii au aflat prin intermediul prezentărilor on-line din cadrul Cabinetului de informare şi documentare,  noţiuni  despre stiluri de dansuri pe care apoi le-au exersat cu mai mult sau mai puţin talent, dar cu energia specifică vârstei. Nu au lipsit din listă dansurile  clasice şi  de societate precum Mazurca, Vals, Tango, Blues,Twist , dansurile  latino-americane precum Cha-cha, Mambo, Samba, dansurile  moderne sau urban precum Rock, Disco, Street dance, Hip-hop, dar nici  dansurile populare cum sunt Ardeleana, Brâul, Sârba sau  Braşoveana. Au dansat hora alături de elevii claselor a X-a şi a XI-a C prof. Serafina Oarga şi Tatiana Ungurianu.

Julio Bocca, unul dintre cei mai importanti dansatori argentinieni, spunea în mesajul său către instituţiile dedicate artei dansului: “Dansul presupune disciplină, muncă, instrucţie, comunicare. Datorită dansului, cuvintele pe care alţii nici nu le-ar inţelege nu mai sunt necesare; în locul lor se naşte un limbaj universal, familiar.” Ziua Internaţională  a Dansului încurajează dincolo de orice bariere etnice, culturale sau politice, promovarea dansului in lume, reunind  pe toti iubitorii dansului într-un frumos zbor al comunicării non-verbale.

(C.P.)

[nggallery id=2063]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Polițiștii din Alba, pe urmele șoferilor alcoolizați în weekend: Trei bărbați s-au ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii din Alba, pe urmele șoferilor alcoolizați în weekend: Trei bărbați s-au ales cu dosar penal Polițiștii din Alba sunt pe urmele șoferilor alcoolizați în weekend. Trei bărbați s-au ales cu dosar penal în urma verificărilor în trafic. Citește și: Adolescent de 18 ani, din Brad, REȚINUT de polițiști după ce ”și-a făcut de cap” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea