Tică Darie, tânărul care a pus pe picioare afacerea ciorapilor din lână ”Made in Roșia Montană”, are un nou proiect: să câștige Primăria!
Tică Darie, tânărul de 23 de ani care s-a făcut cunoscut în principal pentru implicarea sa în campania ”Salvați Roșia Montană” a făcut încă un pas important pentru atingerea țintei pe care și-a propus-o: să se implice în comunitate pentru a contribui la dezvoltarea localității, demonstrând că mineritul nu este neapărat singurul mijloc de supravieţuire în zonă, și s-a înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al comunei.
Competiția nu va fi ușoară, pentru câștigarea alegerilor el se va ”bate” cu candidați susținuți de partide – Eugen Furdui (PNL), Sorin Gheorghe Bucuriștean (PSD), Vasile Morariu (ALDE), Claudiu Marin Cenușa (PMP), Tiberiu Nicolae Galdău (PRM), Valentin Ionel Botar (PSRo), Doru Daniel Nuța (PRPE), dar și cu un alt independent – Elisabeta Manuela Bolog.
Tânărul candidat și-a făcut și o pagină de internet (www.ticadarie.ro) dedicată alegerilor din acest an, unde se prezintă astfel:
”Dragi Roșieni,
Sunt un om cu inițiativă. Am 23 de ani, sunt originar din Bucovina și am făcut studiile în străinătate, în Danemarca. Prima dată am venit la Roșia Montană în 2007 și am îndrăgit localitatea încă de la început. Gândul mi-a rămas aici și, câțiva ani mai târziu, am traversat de două ori pe bicicletă Europa pentru Roșia Montană. Am purtat mesajul de susținere a Roșiei Montane prin multe comune, orașe, capitale și țări europene.
Dintre toate locurile unde am trăit și pe care le-am văzut, Roșia Montană e locul unde am ales să-mi investesc timpul, cunoștințele și energia. M-a convins potențialul excepțional al acestei localități, istoria ei, peisajele extraordinare și, în primul rând, oamenii pe care i-am întâlnit aici. Sunt convins că împreună putem face din Roșia Montană o localitate în care fiii ei să se întoarcă nu doar în vizită, ci pentru a-și trăi viața și pentru a-și împlini un destin.
De 3 ani m-am stabilit în Roșia Montană, unde primul gând s-a îndreptat către copiii de aici. Am fondat și sunt președintele Centrului Local de Cercetași Roșia Montană, o inițiativă modernă care promovează dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor în societate. De doi ani am fondat și sunt directorul Întreprinderii Sociale Made in Roșia Montană care comercializează în țară și peste hotare produse din lână prelucrate manual, aducând un venit pentru aproximativ 50 de familii din comună.
Putem să-i oferim Roșiei Montane un viitor cu totul deosebit de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Un viitor pe care îl putem construi împreună, valorificând adevăratele bogății și resurse ale localității. Nu vom mai aștepta soluțiile miraculoase ale celor care, după cum s-a dovedit în timp, oferă doar iluzii, ci ne vom implica, cu curaj, în reconstrucția Roșiei Montane”.
Potrivit susținătorilor săi, Tică Darie este ”nu doar un adversar politic, ci omul care a readus încrederea acolo unde era nevoie mare de oameni întreprinzători, căci celorlalți sclipirea aurului le-a luat mințile pe termen scurt, uitând ca sănătatea e ceva de care trebuie sa te îngrijești permanent, iar fara natura curată, nu putem vorbi despre sănătate!”. (Z.U.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii