FOTO/ ȘTIREA TA: Școala… cu totul ALTFEL, la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. ”Jalnic. Mi-e scârbă!” – Mesajul unui elev nemulțumit de ”activități”:
”Luni 18 aprilie, o zi însorită, frumoasa, numai buna pentru activități extracurriculare recreative. Prima zi din săptămâna „Școala altfel”. Toți elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” speram ca vom avea o zi activa, plina cu activități sportive, activități recreaționale sau timp liber la dispoziția elevului. Pana la urma e săptămâna școală altfel, nu?”, începe mesajul pe care l-am primit pe adresa redacției, din partea unui elev al binecunoscutei unități de învățământ din municipiu.
Dacă vă așteptați să citiți despre lucruri speciale, făcute într-o săptămână specială, de elevii de aici, ei bine, veți avea (la fel ca noi) o surpriză neplăcută. Se pare că la respectivul colegiu școala e… cu totul ALTFEL decât ne-o închipuim – daca este să-l credem pe cel care ne-a trimis textul și pozele.
Vă prezentăm în continuare mesajul său:
”În schimb, începem ziua cu o ora de studiu urmata de un test de o ora și jumătate la limba engleza. Am zis „OK, fie, după 3 ani și jumătate de învățat, încă un test nu e mare lucru”. Am susținut testul. Am început la 9, am terminat la 10:30 și eram gata da începem activitățile sportive, conducerea în schimb a avut alte planuri pentru noi. Ne-au obligat sa stam de la 10:30 la 14:00 în clasa… Fie.. Am mai făcut asta… „Măcar o sa avem timp liber și activități după-masă.” Urmează raportul companiei unde ne-au obligat sa coboram cu uniforma de iarna completa în soare, la o temperatura de 25°C, urmează masa de prânz (care e tot mai proasta pe zi ce trece cu toate ca ne-au mărit norma de hrana) si în sfârșit, mult așteptatul timp liber. Ne punem sa ne odihnim măcar 2 ore, plănuind ca pe la ora 6 sa susținem o competiție sportiva la fotbal cu întregul an de studiu însă planurile s-au schimbat..
De ce? Pentru ca mult iubita conducere a hotărât ca ne vor mai tine încă 4 ore încuiați în clase ca sa putem învață.. Ca doar 3 ani și jumătate nu au ajuns, nu? Ne-am pus toți sa dormim pana la ora 17 (la 17 începe studiu).. Pe la 16:55, minunatul administrator de companie vine în companie, nemultumit ca nu eram deja toți elevii la clase.. Și a început calvarul. Urlete, înjurături adresate elevilor, și nu numai. A început „raidul” în cele 8 dormitoare in care stam noi de 3 ani… Și a răsturnat paturi, a răsturnat dulapuri, a răsturnat rastele, a răsturnat uscătoare pline cu haine proaspăt scoase din mașină de spălat, a spart căni, borcane în care țineam zacusca dau gem, ne-a aruncat din dulapuri pana și pernuțele de dinți pe jos, a rupt mese primite de la liceu, pe care evident tot noi o sa fim nevoiți sa le plătim.
Acum… E ora 18:30 și noi stam la clasa degeaba… De ce pentru clasa a 12-a de la prestigiosul Colegiu Național Militar „Mihai Viteazul” școala altfel implica mai multa carte și mai multa curățenie în loc sa implice activități extracurriculare? Comunism, abuz de autoritate, abuz de putere.. Pentru unele persoane din aceasta instituție, elevii sunt doar niște marionete pe care sa își verse nervii…
Jalnic. Mi-e scârbă!”, își încheie foarte dur mesajul, elevul.
[nggallery id=1963]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii