Vechiul PDL conduce majoritatea filialelor noului PNL
Dacă la momentul în care s-a luat decizia de fuziune, vechiul PNL avea o paritate de doi la unu în fața vechiului PDL, între timp situația s-a schimbat radical. Fuziunea merge extrem de anevoios, singurul punct strategic care a reușit unificarea fiind Bucureștiul și aici după niște negocieri la sânge.
Din totalul celor 23 de filiale unificate (inclusiv filiala mare de București și cele șase sectoare) PDL conduce în 13 filiale, în timp ce vechiul PNL doar în 11.
De asemenea, PDL conduce și la București, mai ales prin prisma faptului că îl are pe Cătălin Predoiu în funcția de președinte al celei mai importante și mari filiale din țară. Scorul pe București este 4 la 3 pentru vechiul PDL.
În prezent, vechii liberali ar putea spune că este un scor strâns, dar dacă privim în perspectivă vedem că sunt filiale extrem de puternice în care vechiul PDL va conduce cu autoritate.
De exemplu, la Brașov și la Mureș, copreședinții PDL, George Scriparu și Daniel Florea, au probleme penale, dar surse din marele PNL susțin că cei doi sunt atât de puternici încât partidul va face un compromis: va arunca un iepuraș în cursă, iar din umbră vor fi susținuți cei doi pentru o candidatură independentă.
Dacă facem o radiografie a filialelor unde vechii liberali ar fi mai puternici, observăm că mulți dintre aceștia nu vor intra în cursa pentru locale, în timp ce democrat-liberalii vor arunca toată artileria grea. Copreședinți ai vechiul PNL precum Tudor Barbu, Gigel Știrbu sau Ion Popa, cu toții vor intra abia în lupta a doua, pentru parlamentare.
În același timp, cei din vechiul PDL intră la bătaie pentru locale, iar asta se va vedea în raportul de forțe din interiorul marelui PNL. Vechiul PDL va arunca în joc nume grele precum Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă*, George Scripcaru* sau Mircea Hava, oameni cu șanse foarte mari de câștig.
Aceste majorități sunt foarte importante în privința Congresului de unificare al marelui PNL. Acolo va conta foarte mult cine este vioara întâi.
Sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii