Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

FOTO: Mureșul Vințu de Jos – Viitorul Sântimbru 5-0 (2-0) | În derby-ul Ligii a 4-a, echipa lui Mănăilă a surclasat liderul și a relansat lupta pentru promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Muresul Vintu - Viitorul Santimbru 47Mureșul Vințu de Jos a învins într-un mod categoric pe Viitorul Sântimbru, liderul Ligii a IV-a, 5-0 (2-0), în derby-ul returului, care nu a existat decât pe hârtie. Viitorul a fost umilit în partida decisivă pentru Mureșul, care a predat o lecție de fotbal și a dominat jocul la toate capitolele și a câștigat de o manieră incontestabilă.

*Dubla lovitură!

Mureșul a izbutit o dublă lovitură prin această corecție aplicată contracandidatei, acest scor ce reprezintă cel mai drastic eșec al Viitorului din acest sezon depășind diferența din tur, când Sântimbru a învins cu 5-1 pe propriul teren.

Victoria cu iz de umilință s-a conturat grație reușitelor semnate de An. Moldovan (13, 55) și S. Culda (31), Stoianof (64, penalty, 75). Echipa lui Mănăilă s-a apropiat la 4 puncte de prima poziție, Muresul Vintu - Viitorul Santimbru 77relansând campionatul, la aceeași diferență situându-se și Șurianu Sebeș.

*Totul s-a decis în prima repriză, la fazele fixe

La început, s-a jucat aspru, miza fiind una enormă. Mai pragmatică, echipa lui Mănăilă a speculat orice oportunitate ivită, profitând din plin de fazele fixe. An. Moldovan (13) a deschis scorul după un corner de pe partea stângă, cu o reluare cu umărul din apropierea careului mic. Mureșul se descătușează și Mănăilă își împinge mereu elevii în atac. Stoianof cere penalty în minutul 17, dar nu-l înduplecă pe centralul Sg. Popa.

*Execuție superbă Sebi Culda

Scorul a fost majorat de ex-uniristul Sebastian Culda, cu o execuție superbă din lovitură liberă, de la 22 de metri, șut ce a făcut inutil plonjonul lui Barna.

*Recital Moldovan

Eșecul aspru s-a conturat după pauză, când An. Moldovan (55) și-a trecut în cont dubla, cu un șut din 8 metri la o fază ce a scurtcircuitat defensiva oponenților. Viitorul s-a prăbușit, n-a contat, iar Mureșul a curs năvalnic, netemperându-și deloc asediul.

În minutul 63, scăpat singur Stoianof a fost faultat de Ov. Barna în careu, iar atacantul oltean a transformat elegant lovitura de pedeapsă, ducând scorul la unul ce a pus la colț contracandidata la promovare.

Scorul de 5-0 a fost marcat de Stoianof (75), cu un de la 15 metri, după o pasă extraordinară de la M. Popa.

*Asistență record

Peste 800 de spectatori au fost prezenți la întâlnirea derby, o asistență record pentru această arenă. La mijlocul primei reprize, în tribună a apărut și un taraf care a întreținut atmosfera.

Echipe: *Mureșul: N. Bănică – Dulap, Iclanzan, Preda, I. Tătar – S. Culda, Bratima, M. Popa, Iacșa – An. Moldovan, Stoianof; rezerve Roman, Samoilă, Apetri, D. Ianc, N. Rus, Răcătăian, Javla

*Viitorul: Ob. Barna – A. Breaz, Ov. Crișan, C. Hălălae, Cr. Ivașcu. B. Ștef, Goguța, Chirilă, E. Hălălae, Biro, Pisoiu; rezerve Pascu, Sularea, Drăghiciu, Dumbra, Prundar, Jula, P. Borza

[nggallery id=1757]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia, în runda a cincea din Liga 3 Etapa a cincea a eșalonului terț programează sâmbătă, pe „Cetate”, derby-ul Seriei 7, între primele două clasate, CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea