Perle la simularea de la BAC 2016: ”Legile sunt date de proştii ăștia de la conducere”. ”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru”
Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut, luni, simularea examenului de Bacalaureat 2016 la limba și literatura română și, ca în fiecare an, corectarea lucrărilor a stârnit amuzamentul, furia și deopotrivă îngrijorarea dascălilor.
Potrivit site-ului Adevărul, unul dintre elevi a opinat că ”Ștefan Gheorghidiu era frustrat” deoarece ”nu se poate să iubești o târfă”. Un alt elev a fost extrem de cristic la adresa clasei politice arătând că ”legile sunt date de proștii ăștia de la conducere”.
Iată selecția de perle, preluate de pe site-ul Adevărul:
”E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume.”
”Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor.”
”Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor.”
”Cartea nu este promovată pe internet, aştia în fiecare an greşesc subiectele.”
”Stefan Gheorghidiu era frustrat, nu se poate sa iubesti o târfă, aia vroia bani mai ales ca a dat de ăla la Odobeşti. Ce prost stă după fundul femeii?”
”În opinia mea romanul ,,Moromeţii’’ are la bază tema iubirii dintre Ştefan si Ela.”
”Roamanul Ion cuprinde 6 părţi adica 6 carţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o ţinea tatăl Anei în grajd.”
”Stefan era student la Religie şi Ela la conservator, el voia să studieze şi medicina dar l-a luat razboiul şi a trebuit să o lase în grija lui domnul x”
”Dimensiunea temporala se refera la locul desfăşurării acţiunii în aceasta poezie. O prima trasatura a genului liric o reprezintă momentele subiectului, expozitiunea prezintă un apus de soare.”
”Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor.”
”Roman psihologic, parcă e Ion, am învatat genul liric, sau drama Ion.”
”Rebreanu are surse gârlă de aceia a scris în 25 de ani, nu a ştiut ce să aleagă.”
”Florica era o fată cam bună pentru Ion dar asta era înfometat după pământ, o scena reprezentativă o constituie atunci când se culcă pe pământ şi se trezeşte să –l sărute.”
”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru.”
”Sensul conotativ pentru cuvântul frunte este metafora.”
”Eu baiat însămi vreau să spun ca nu prea ştiu despre legi, dar îmi plac când se dau . Mai potoleşte şi ei hoţia şi golănia din ţara asta.”
”Idea poetică este smechera şi se afla cu titlul la sentimente. ”
”Am copiat subiectele să creadă mama că am scris mă plictiseam o ora şi juma pe aici.”
”Ion de Marin Preda este sugestiv.”
”Ultima noapte de război întaia zi de dragoste este încarcată de sentimentalism deoarece prezinta drama lui Stefan care o iubea mult pe Otilia. Astfel, Călinescu împreuna cu G o manevreaza pe femeie să pună laba pe bani nu să traiasca cu gânduri filosofice, femeie smechera, cine mai ţine la literatură.”
”Sinonime pentru cuvintele: apune- se luminează; jertfelor-bijuterilor;”
”Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul.” (V.N.)
Citește și Subiecte simulare Bacalaureat 2016 la limba și literatura română pentru clasa a XII-a
Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2016. Subiectele la limba și literatura română pentru elevii clasei a XI-a
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918