Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Perle la simularea de la BAC 2016: ”Legile sunt date de proştii ăștia de la conducere”. ”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut, luni, simularea examenului de Bacalaureat 2016 la limba și literatura română și, ca în fiecare an, corectarea lucrărilor a stârnit amuzamentul, furia și deopotrivă îngrijorarea dascălilor.

perle BacalaureatPotrivit site-ului Adevărul, unul dintre elevi a opinat că ”Ștefan Gheorghidiu era frustrat” deoarece ”nu se poate să iubești o târfă”. Un alt elev a fost extrem de cristic la adresa clasei politice arătând că ”legile sunt date de proștii ăștia de la conducere”.

Iată selecția de perle, preluate de pe site-ul Adevărul:

”E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume.”

”Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor.”

”Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor.”

”Cartea nu este promovată pe internet, aştia în fiecare an greşesc subiectele.”

”Stefan Gheorghidiu era frustrat, nu se poate sa iubesti o târfă, aia vroia bani mai ales ca a dat de ăla la Odobeşti. Ce prost stă după fundul femeii?”

”În opinia mea romanul ,,Moromeţii’’ are la bază tema iubirii dintre Ştefan si Ela.”

”Roamanul Ion cuprinde 6 părţi adica 6 carţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o ţinea tatăl Anei în grajd.”

”Stefan era student la Religie şi Ela la conservator, el voia să studieze şi medicina dar l-a luat razboiul şi a trebuit să o lase în grija lui domnul x”

”Dimensiunea temporala se refera la locul desfăşurării acţiunii în aceasta poezie. O prima trasatura a genului liric o reprezintă momentele subiectului, expozitiunea prezintă un apus de soare.”

”Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor.”

”Roman psihologic, parcă e Ion, am învatat genul liric, sau drama Ion.”

”Rebreanu are surse gârlă de aceia a scris în 25 de ani, nu a ştiut ce să aleagă.”

”Florica era o fată cam bună pentru Ion dar asta era înfometat după pământ, o scena reprezentativă o constituie atunci când se culcă pe pământ şi se trezeşte să –l sărute.”

”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru.”

”Sensul conotativ pentru cuvântul frunte este metafora.”

”Eu baiat însămi vreau să spun ca nu prea ştiu despre legi, dar îmi plac când se dau . Mai potoleşte şi ei hoţia şi golănia din ţara asta.”

”Idea poetică este smechera şi se afla cu titlul la sentimente. ”

”Am copiat subiectele să creadă mama că am scris mă plictiseam o ora şi juma pe aici.”

”Ion de Marin Preda este sugestiv.”

”Ultima noapte de război întaia zi de dragoste este încarcată de sentimentalism deoarece prezinta drama lui Stefan care o iubea mult pe Otilia.  Astfel, Călinescu împreuna cu G o manevreaza pe femeie să pună laba pe bani nu să traiasca cu gânduri filosofice, femeie smechera, cine mai ţine la literatură.”

”Sinonime pentru cuvintele: apune- se luminează; jertfelor-bijuterilor;”

”Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul.” (V.N.)

Citește și Subiecte simulare Bacalaureat 2016 la limba și literatura română pentru clasa a XII-a

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2016. Subiectele la limba și literatura română pentru elevii clasei a XI-a


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

VIDEO| 34 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990: 4 morți, 1.300 de răniți, niciun vinovat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se împlinesc 34 de ani de când minerii au ajuns în Bucureşti şi au început şirul de violenţe împotriva demonstranţilor care ocupaseră Piaţa Universităţii. Patru oameni au fost declarați morți oficial şi peste 1.300 au fost răniţi în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. La 30 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea