Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Un albaiulian a sărbătorit cu șampanie repararea unei gropi, la 23 de zile de la sesizarea făcută la primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”După vreo 5-6 ani în are nu ne-am simpatizat deloc, a venit vremea să ne împrietenim și să bem în cinstea acestui eveniment. Bine ai venit pe strada mea, gură de canal ridicată la nivelul asfaltului”, a scris un albaiulian pe o rețea de socializare, alături de o poză în care se vede că sărbătorește cu șampanie momentul: repararea unei gropi în asfalt, la 23 de zile după ce a făcu sesizarea la Primăria municipiului.

groapa reparata”23 de zile. Atât a trecut din momentul în care am depus sesizarea la Primărie și până când gura de canal a fost ridicată la nivelul asfaltului. Am depus sesizarea în 8 februarie, iar în 3 martie groapa era deja reparată. Se poate. Niște oameni sunt mai fericiți prin cartier”, a mai scris acesta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Textul postat este mai lung și descrie toate fazele prin care trece o sesizare, de la înregistrarea ei, așteptarea răspunsului și până la rezolvarea problemei.

Povestea a început așa: ”Vreau să fac un experiment. Am decis să testez pe pielea mea cât de repede sau cât de încet se mișcă lucrurile prin administrația locală într-un oraș dintr-o țară ce face parte din Uniunea Europeană de aproape 10 ani. Vreau să fac o sesizare către Primăria Municipiului Alba Iulia și aștept să văd în cât timp primesc răspuns și se rezolvă problema sesizată”.

Tânărul a mai făcut și o descriere foarte exactă a situației, ilustrând-o și cu poze:

”În urmă cu vreo 5-6 ani, pe strada pe care locuiesc, au fost desfășurate lucrări de asfaltare și din aceeași vreme sălășluiește chiar la una dintre intrările pe stradă, o gură de canal coborâtă câțiva centimetri buni sub nivelul asfaltului. Vreo 10 cm, mai exact. Cu timpul m-am/ne-am obișnuit cu gura aia de canal și cu groapa pe care o formează și am învățat să o evit. La început am dat cu mașina de cel puțin 10 ori în groapa aia, iar uneori, chiar și acum, din neatenție, o mai ating. Dar, pe strada mea circulă zilnic zeci, poate sute de mașini și nu toți șoferii știu de groapa aia, care-i și situată astfel încât să fie greu de observat și evitat. Unde mai pui și faptul că groapa e chiar pe trecere de pietoni, și astfel îi încurcă și pe alți participanți la trafic – persoane vârstnice sau aflate în scaune rulante, mame cu cărucioare, persoane cu deficiențe motorii, etc. De două ori am văzut și bicicliști care au căzut din cauza acestei gropi nenorocite.

[nggallery id=1723]

Nu mai zic de folclorul urban ce naște legende precum că batalioane ale armatei ruse s-au pierdut în groapa aia, avionul ăla malaezian sau chiar Elodia ar fi dispărut aici.Nu vreau să acuz pe nimeni de rea intenție, e posibil ca oamenii responsabili din cadrul Primăriei, care au în sarcina lor asfaltarea și canalizarea, chiar să nu cunoască problema, poate că nu a semnalat-o nimeni, așa că, am să sesizez eu Primăria despre groapa asta”. (Povestea completă e aici: https://www.facebook.com/MariusV.Rusu/posts/10208379544184673)

Se pare că rezultatul a fost mulțumitor, având în vedere finalul.

FOTO: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea