Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PSD sprijină demersul firmelor din Alba Iulia care solicită reducerea impozitului pe clădirile nerezidențiale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba Iulia sprijină demersul a 45 de firme din municipiu care cer Consiliului Local Alba Iulia reducerea cotei de impozitare de la 1,3 la 0,6% la sută pentru clădirile nerezidențiale, a spus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul local Bogdan Medrea.

PSD Alba Iulia01

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia au inițiat un proiect de hotărâre pentru modificarea HCL Nr.359/2015 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în 2016.

Proiectul de hotărâre va fi prezentat, luni, în ședința extraordinară a Consiliului local Alba Iulia care va începe la ora 13.00.

Bogdan Medrea a spus că o petiție prin care se cere reducerea impozitelor pentru clădirile nerezidențiale aparținând persoanelor juridice a fost semnată de 45 de agenți economici.

Consilierul local Ovidiu Jidveian a arătat că lipsa locurilor de muncă și atragerea investitorilor sunt cele mai mari probleme a locuitorilor municipiului Alba Iulia.

”Este un subiect pertinent. Este un subiect care interesează pe toți cetățenii municipiului Alba Iulia. Să vă gândiți că este un efect de domino. Având taxe mai mici la societățile comerciale automat ești mai bine văzut de investitori. Ai șanse mai mari să îți vină investitori. În orice sondaj de opinie, cetățenii vor spune, dom-le, avem cetatea frumoasă, ne plimbăm, dar ce facem cu investițiile. Într-adevăr ne uităm cu invidie la Sebeș când vine vorba de investiții”, a spus Jidveian.

Codul Fiscal prevede limite cuprinse între 0,2 și 1,3 la sută din valoarea impozabilă a construcției, iar consilierii PSD Alba Iulia critică decizia luată în Consiliul Local de a practica cote maximale de impozitare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024 Și în acest an, în preajma sărbătorilor de Paști, frumoasa și cocheta localitate Vinerea, care în prezent respiră un aer cu adevărat european, îmbracă straie festive. Obiceiul păștenilor, specific vinerenilor, inițiat în anul 1948 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea