Klaus Iohannis: Alegerile în două tururi sunt mai potrivite, însă trebuie să judecăm bine înainte de a schimba legislația
Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că alegerile locale în două tururi sunt mai potrivite, însă a subliniat că trebuie analizată foarte bine schimbarea unei legi înainte de a fi aplicată, transmite Agerpres.
„Cred că alegerile în două tururi sunt mai potrivite, însă în același timp trebuie să acceptăm câteva principii de soliditate a legislației. Să schimbăm o lege înainte să fi fost vreodată aplicată, eu cred că aici trebuie să judecăm foarte bine. Nerăbdarea de a schimba ceva înainte măcar să fi încercat dacă funcționează sau nu cred că ne caracterizează și apare poate de prea multe ori. Un pic de răbdare și cu politicienii și cu alegerile cred că din când în când ne-ar face bine”, a spus Iohannis la dezbaterea publică ”Dialog pentru România. Primăvara politică a societății civile”, organizată la BCU.
El a subliniat că modul de a face politică în ultimii 26 de ani a însemnat „o bătălie a orgoliilor, o confruntare personală sau o cursă inegală”, arătând că anul acesta trebuie schimbată această stare de fapt, întrucât a adus „prea multe conflicte și prea puține soluții pentru comunități”.
Șeful statului a subliniat că „schimbarea politică românească nu se va face nici în funcție de numărul de tururi în care se aleg primarii, nici în funcție de această discuție”, motivând că „a alege nu înseamnă schimbarea unui nume cu un alt nume sau a candidatului unui partid cu candidatul altui partid”.
„Schimbarea autentică vine din felul de a face politică, prin felul în care se ajunge la opțiunea politică. A alege înseamnă ca alegătorii să poată opta pentru politicieni care dețin calitățile personale și profesionale ce garantează — acum vorbesc în situația alegerilor locale — o administrare reală a nevoilor și oferirea de soluții pentru comunitate”, a afirmat Iohannis.
El a pledat pentru responsabilizarea funcției publice.
„Candidații trebuie să vină în fața alegătorilor cu un proiect comunitar vizionar pentru viitor: cu obiective clare, cu politici publice coerente și eficiente, îndreptate spre nevoile comunităților și care să servească interesele cetățenilor, nu politicienilor. (…) Este nevoie ca alesul să lucreze în interesul comunității, este nevoie de foarte multă colaborare cu ceilalți politicieni și este nevoie de proiecte pentru comunitate”, a explicat șeful statului.
sursa: Agenția Națională de Presă Agerpres
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii