Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Vinul CETĂȚII, cel mai bun produs de promovare a municipiului Alba Iulia, lansat de primărie împreună cu compania Jidvei

Dragoş Suciu

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Vinul Cetății Alba Carolina, un prim produs co-brand, a fost lansat, joi, la Alba Iulia, împreună cu compania Jidvei.

Evenimentul de lansare a celui mai recent produs de promovare a municipiului Alba Iulia, „Vinul Cetății” a avut loc la Centrul de Informare și Promovare Turistică din Alba Iulia.

Vinul Cetatii02

Turiștii care vor veni din acest an la Alba Iulia vor regăsi expresia istorică a Cetății Alba Carolina în aroma unui vin aparte, falnic, întocmai ca zidurile cetății și curat ca duhul oamenilor de pe Târnave: Vinul Cetății. Soiul Rhine Riesling concentrează arome elegante, cu note citrice, între care excelează cele de grapefruit și devine o amintire remarcabilă a unor locuri cu adevărat unice, în care mulți revin.

Vinul Cetății a fost premiat cu medalia de argint la două competiții mondiale, a spus dr. Ioan Buia.

Vinul Cetății este destinat în exclusivitate industriei ospitalității și turismului.

Vinul Cetatii01

“Încă de la începutul acestui demers văzut ca imposibil de mulți, cu transformarea Cetății din mărăciniș în bijuterie, am fost primii în tot ce am făcut. Mulți ne-au urmat și copiat asta însă nu ne deranjează, ci ne stimulează la mai mult, la mai nou, la ceva și mai interesant și original. Iar Vinul Cetății pe care îl lansăm acum este încă un exemplu din această serie de succes și creativitate. Dincolo de faptul ca e un vin nu doar bun, ci excepțional – și zic asta “pe gustate”- e un produs de marketing, dacă vreți, care completează tot ce s-a făcut în ultimii ani pentru promovarea Cetății. La drept vorbind, nu poți să rămâi la infinit în era magneților de frigider, iar turistul care vine în Cetate a evoluat și el, vrea altceva, mai elevat, mai profund și mai reprezentativ. Altfel se întoarce acasă sau la prieteni cu un vin de colecție, care spune o poveste despre locul în care a fost, decât cu “tradiționalul” magnet. Plus că, dacă tot am făcut comparația cu magneții, vinul poate magnetiza și el, dar într-un fel mult mai interesant”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

”Pentru noi este o asociere onorantă și rodnică, în care Jidvei suprapune peste trăinicia și istoria acestei Cetăți, o licoare care spune totul despre posibilitățile zonei din care provine și caracterul deosebit al celor care îl produc. Chiar și numai privind harta, Alba Iulia a fost mereu foarte aproape de Jidvei, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani, Alba Iulia și Cetatea s-au identificat în foarte multe ocazii cu compania Jidvei. Nu e doar o simplă etichetă pe care o punem pe o sticlă, e felul nostru de a contribui la recunoașterea și promovarea celei mai mari și mai frumoase cetăți din această parte a Europei (…) Poate mulți se întreabă de ce e necesar sau de ce a trebuit să lucrăm atâta timp la un astfel de proiect. Asocierea vinului cu Cetatea e absolut benefică. Poate puțini dintre dvs. cunosc că putem discuta despre cultura viței de vie pe teritoriul vechii dacii de peste 4.000 de ani. Vinul reprezintă cu mult mai mult decât o simplă băutură. El înseamnă într-adevăr cultură și educație. Îmi place să spun întotdeauna că din vin nu o să vedeți niciodată alcoliști”, declară Claudiu Necșulescu, general manager Jidvei.

Despre Jidvei:

Jidvei este cel mai mare producător românesc de vinuri şi şampanie de origine controlată din zona Transilvaniei. Prima unitate agricolă de mari proporţii cu profil viticol a fost înfiinţată în anul 1949 şi s-a dezvoltat continuu, ajungând în prezent să dispună de o suprafaţă cultivată de aproape 2400 de ha, cu viţă de vie plantată pe dealuri cu expunere est-vest, la altitudine de 400-500 de metri. În Podgoria Târnave sunt nu mai puţin de 560 hectare de Sauvignon Blanc, aceasta fiind la ora actuală cea mai întinsă plantaţie cu acest soi din Europa ce aparţine unui singur producător, fapt ce a consacrat zona drept “sanctuar al vinurilor albe”. La Jidvei, vârsta media a plantaţiilor este de 10 ani, iar din întreaga suprafaţă cultivată se reînnoiesc anual aproximativ 50 de ha în beneficiul soiurilor calitative.

Despre Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. Cetatea Alba Carolina, care a fost proiectată de inginerul militar Giovani Morando Visconti, este nu doar una dintre cele mai impresionante cetăți din România, ci chiar cea mai mare fortificație de tip Vauban din întreaga Europă de Sud-Est (110 ha). Cetatea Alba Carolina a împlinit în anul 2015 300 de ani de la punerea pietrei de temelie.

[nggallery id=1587]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea