Gruia Bumbu, invitat la un eveniment important în Statele Unite ale Americii:”I am Diplomacy: The Power of Exchanges”
La sfârșitul acestei luni, între 27-30 ianuarie, la Washington DC, are loc evenimentul internațional “I am Diplomacy: The Power of Exchanges”, organizat în cadrul “Global Ties U.S. National Meeting” cu sprijinul Departamentului de Stat al Statelor Unite. “Global Ties U.S. National Meeting” reunește organizații, agenții guvernamentale din SUA dar și lideri din domeniul schimbului internațional. Acest eveniment are loc în fiecare an în Washington DC, și reunește aproape 1.000 de participanți pe durata a patru zile dinamice, menite să faciliteze înțelegerea la un înalt nivel a celor mai recente tendințe în domeniul diplomației și să consolideze schimbul internațional cu cele peste 45 de organizații prezente la întâlnire.
La evenimentele desfășurate sub egida “Global Ties U.S. National Meeting” a fost invitat să participe și BUMBU Ioan Gruia, Președinte al Romanian IVLP Alumni Association.
În data de 27 ianuarie a.c., domnul Bumbu va fi prezent la întâlnirea cu membrii ai Congresului SUA și specialiști în domeniul programelor de schimburi internaționale cu tema – “A Strategic Dialogue on Advancing Peace & Security through International Exchange Programs” – ce va avea loc la Capitol Hill.
De asemenea, acesta va participa în 28 ianuarie la deschiderea Sesiunii Plenare a evenimentului și la recepția specială oferită de către Departamentul de Stat al SUA, în semn de apreciere față de Programul IVLP (International Visitor Leadership Program), eveniment ce va fi organizat în clădirea Harry S. Truman, în frumoasa sală istorică Benjamin Franklin.
Totodată, potrivit agendei oficiale, în data de 30 ianuarie, Gruia Bumbu va participa la International Members Congress, alături de reprezentanții celor 45 de state prezente la eveniment.
Global Ties SUA (fostul Consiliul Național pentru Vizitatori Internaționali) coordonează o rețea cu peste 100 de organizații și parteneri din 45 de state ale SUA și 15 țări implicate în programele de schimburi internaționale.
Aproape 1.700 de miniștri din întreaga lume au participat de-a lungul timpului la programele de schimb și, de asemenea, există aproximativ un milion de absolvenți ai programelor sponsorizate de Departamentul de Stat al Statelor Unite.
Programul ”International Visitor Leadership” ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, prin acest Program se dorește crearea unei lumi pașnice și prospere, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestor programe.
Liderii mondiali, printre care se numără, fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher sau fostul președinte al Mexicului, Felipe Calderon, au dezvoltat legături strânse cu Statele Unite ale Americii prin experiența lor ca participanți IVLP.
IVLP este cel mai important program de schimburi profesionale al Departamentului de Stat și a fost înființat în 1940, când Nelson Rockefeller a lansat un proiect de „schimb de persoane” cu America Latină. Primul participant la acel program a fost preotul Aurelio Espinosa Polit, director al Colegio de Cotocollao, din Quito, Ecuador, care a ajuns în SUA în decembrie 1940. De-a lungul celor 75 de ani de existență, IVLP a adus laolaltă peste 200.000 de participanți internaționali, printre care se numără peste 335 actuali sau foști șefi de stat sau de guvern, peste 50 de laureați ai premiului Nobel și multe alte persoane cu realizări notabile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii