Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cum a fost sărbătorită Ziua Culturii Naționale la Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

ziua culturii la centrul augustin bena03Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită la Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba printr-un program complex ce s-a derulat pe perioada întregii zile.

În prima parte a zilei a avut loc ”Ziua porților deschise” ale instituției, în care publicul larg a fost invitat să viziteze instituția și să se familiarizeze cu activitățile curente derulate în cadrul instituției. Așa se face că, peste 200 de persoane cu vârste cuprinse între 10 și 70 de ani au trecut pragul centrului de cultură, toți interesați de modul în care este structurată instituția și de activitățile culturale derulate în cadrul ei.

Vizitatorii au avut prilejul să asiste la orele de formare continuă din cadrul Serviciului ”Școala de arte și meșteșuguri”, dar și la repetiții ale orchestrei de cameră, ansamblului folcloric sau ansamblului de fanfară.

În cea de-a doua parte a zilei vizitatorii au asistat la un program artistic dedicat aniversării poetului Mihai Eminescu, program pregătit de cursanții Serviciului ,,Școala de arte și meșteșuguri,,. Cei prezenți au putut admira grafică de carte, picturi și fotografii realizate pe teme din opera eminesciană la clasa de arte plastice coordonată de prof.dr. Ioana Raica și clasa de arte vizuale moderne coordonată de Vasile Sârb sau au avut prilejul să reasculte melodii cunoscute pe versuri semnate de Mihai Eminescu, în interpretarea cursanților de la clasa de canto coordonată de prof. Marinela Popa, clasa de instrumente cu clape coordonată de prof. Cristian Șușman, clasa de chitară folk coordonată de prof. Ovidiu Romoșan și clasa de instrumente de suflat coordonată de prof. Nicu Vancu.

Un moment inedit al programului a fost pregătit de profesoara Leontina Fărcaș, care a pregătit o surpriză tuturor interpretând Doina lui Mihai Eminescu acompaniată la pian de Cristian Șușman. (C.M.)

[nggallery id=1518]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă, în plin val de caniculă. Anunțul SC APA CTTA SA Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Mai multe localități din Alba, fără apă potabilă, în plin val de caniculă. Anunțul SC APA CTTA SA Alba SC APA CTTA SA Alba, a anunțat sâmbătă, că mai multe localități din Alba vor rămâne fără apă, în contextul golirii rezervoarelor de înmagazinare din cauza caniculei din ultimele zile. Citește și: FOTO | AVARIE la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea