Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj, premiată cu 2.000 de euro în cadrul proiectului “OlimpiadeleK”
După muncă, şi răsplată! La 3 luni de când programul OlimpiadeleK a luat startul, a venit timpul să aflăm clasamentul intermediar şi să răsplătim cele mai active instituţii de învăţământ participante până acum la competiţie!
La începutul acestui an şcolar, OlimpiadeleK au provocat unităţile de învăţământ de stat din toată ţara să iniţieze şi să implementeze proiecte de educaţie alternativă într-un cadru relaxat, condimentat cu distracţie şi joacă. Şcolile au fost invitate să formeze echipe de elevi şi profesori, să se înscrie pe platforma online www.olimpiadelek.ro, iar apoi să desfăşoare diferite activităţi creative cu impact educaţional, participând la o competiţie unde pasiunea şi implicarea pun în mişcare proiecte inspirate. Iar rezultatele sunt pe măsură!
Școli din toată ţara ne-au surprins plăcut prin activităţi inedite de antreprenoriat, proiecte inovatoare, competiţii sportive incitante, prezentări de eco-modă, spectacole, expoziţii şi alte super-iniţiative.
Până la acest moment, 1.322 grădiniţe, şcoli elementare, gimnaziale şi licee din toată ţara s-au mobilizat cu entuziasm şi au desfăşurat în total 45.273 activităţi educaţionale din cele patru domenii propuse: mediu (ecologizare, plantare, reciclare etc.), sport și sănătate (competiții sportive, gustări sănătoase, cumpărături inteligente etc.), creativitate și tradiții (expoziții interne, teatru, dans, design, creații literare etc.), ştiință, cultură și educație (vizite culturale sau informative, invenții, prim-ajutor etc.).
Pentru fiecare activitate organizată, dovedită prin fotografii şi clipuri urcate pe platformă, şcolile au primit un număr de puncte, în funcţie de care se vor desemna câştigătorii. Astfel, mii de preşcolari şi elevi au fost “olimpici” la zâmbete şi dorinţă de implicare, au învăţat să lucreze în echipă, şi-au antrenat imaginaţia, şi-au pus la lucru abilităţile de organizare şi au învăţat lucruri noi.
Am analizat toate activităţile confirmate, am adunat punctele şi iată că am conturat clasamentul intermediar – Topul Hărnicuţilor, etapă în care premiem cele mai reuşite iniţiative înscrise și confirmate pe platforma www.olimpiadelek.ro până la 30 noiembrie 2015. Concret, primele 100 de unităţi de învăţământ în ordinea punctajelor obţinute sunt recompensate cu câte 2.000 euro, bani pe care îi pot investi după cum doresc, în folosul școlii.
Pe podiumul Hărnicuţilor a urcat Şcoala Gimnazială „Toma Cocisiu” din Blaj care a strâns
6450 puncte. În judeţul Alba, Şcoala Gimnazială „Toma Cocisiu” din Blaj a strâns 6450 de puncte prin cele 98 activităţi educaţionale desfăşurate. Celelalte instituţii de învăţământ câştigătoare le găseşti la adresa http://www.olimpiadelek.ro/castigatori
Fruntaşii OlimpiadelorK îi vom afla pe data de 16 martie 2016, când tragem linie şi adunăm punctajele finale. Primele 103 instituţii de învăţământ vor fi recompensate pe măsură: avem 101 premii a câte 20.000 euro pentru locul 3, un premiu de 30.000 euro pentru locul 2 și 40.000 euro pentru marele câștigător.
Înscrierile în program rămân deschise până la data de 31 decembrie 2015, astfel că aşteptăm să fim surprinşi în continuare de proiecte creative şi echipe implicate.
“OlimpiadeleK” reprezintă o competiție națională care îşi propune să încurajeze desfăşurarea de activităţi educaţionale în şcoli, în afara orelor de curs, pentru a stimula în rândul copiilor şi tinerilor creativitatea, spiritul civic, lucrul în echipă şi alte abilităţi utile. Programul, aflat la prima ediţie, se adresează tuturor instituțiilor de învățământ public din România: grădinițe, școli elementare, gimnaziale sau licee.
Proiectul “OlimpiadeleK” este sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării. Află mai multe detalii pe site-ul www.olimpiadelek.ro. (V.N.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune
FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune Fundația Pădurea de Mâine și-a continuat acțiunile de împădurire și reîmpădurire și în toamna anului 2024. În noiembrie și decembrie, peste 250 de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 4 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana