ÎPS Irineu: Din fiecare praznic al Crăciunului să facem un prilej de a ne întâlni cu Dumnezeu întrupat
Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu Pop, arhiepiscop de Alba Iulia, a îndemnat credincioșii, în predica duminicală de la Catedrala Reîntregirii Neamului, să facă din fiecare praznic al Crăciunului un prilej de întâlnire cu Dumnezeu întrupat, cu Mântuitorul nostru.
”Din fiecare praznic al Crăciunului să facem un prilej de a ne întâlni cu Dumnezeu întrupat, cu Mântuitorul nostru. Dacă noi ne deschidem inima și îl lăsăm să intre vom vedea aurora mare și sublimă a veseliei duhovnicești, a fericirii consistente și a împlinirilor frumoase. La aceasta ne cheamă și ne îndeamnă colindul străbun prin versurile ”Fii vesel, iubit creștine, că, iată, Crăciunul vine”. Amin”, a afirmat, duminică, Irineu Pop.
Înaltpreasfinţitul Părinte amintește că esența Crăciunului este Hristos însuși venit din cer și îndeamnă credincioșii să nu se lase prinși în iureșul comercial.
”Acum, când ne mai despart câteva zile de luminosul praznic, haideți să ne întrebăm care este motivul pentru care noi sărbătorim și să nu ne lăsăm prinși în iureșul comercial concentrându-ne asupra evenimentului mântuitor (…) Inima noastră nu trebuie să fie un har aglomerat în care Dumnezeul întrupat să nu găsească loc, ci trebuie să fie o iesle caldă și primitoare, un leagăn binecuvântat în care El să coboare din slava Cerurilor și cu plăcere să-și facă locaș în el, adică în noi (…)
Pomul de Crăciun cu luminile sale scânteietoare, obiceiurile pitorești legate de praznic, mesele pline de bunătăți și multiplele podoabe, toate pot să ne încânte și să ne înveselească, însă miezul sărbătorii stă în faptul că Cel născut în Betleem este Mesia, Mântuitorul nostru. Izvorul bucuriei Crăciunului stă în aceea că suntem izbăviți de păcat și de moarte veșnică prin Acela care ne-a iubit în mod desăvârșit încât să vină de sus și să se nască din Fecioară prin suflarea Duhului Sfânt”, a predicat Irineu Pop.
Înaltpreasfinţitul Părinte a spus că datoria noastră este să-i deschidem larg porțile inimii să pătrundă în sanctuarul intim al ființei noastre.
”La ce ne-ar folosi dacă s-ar naște de 1.000 de ori în Betleem, dar n-are unde să-și plece capul în sufletul tău și în sufletul meu. (…) În urmă cu 2.000 de ani Fiul lui Dumnezeu a părăsit Cerurile cu mulțimea lor de îngeri și galaxiile cu mulțimea lor de stele și a venit să ne mântuiască. Atunci, pe o mână de paie, pe o iesle umilă, sub formă de copil plăpând și neajutorat, stătea suveranul Atotputernic al Universului. Iubirea Dumnezeiască a coborât să ne dea iertarea păcatelor să zdrobească tirania morții și să ne deschisă Raiul închis din cauza păcatului strămoșului Adam”, a adăugat Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii