Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mihnea Costachi printre cei mai buni din lume la şah

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Mihnea Costachi printre cei mai buni din lume. Acesta s-a clasat pe locul 13 din 130 de participanţi

Sâmbătă s-a încheiat la Caldas Novas (Brazilia) cea mai importantă competiţie şahistă juvenilă a anului, Campionatul Mondial de juniori. La  întrecere au participat 972 de juniori sub 18 ani din 80 de ţări. Din delegaţia ţării noastre a făcut parte şi albaiulianul Mihnea Costachi, format în cadrul clubului municipal de şah din Alba Iulia şi care în prezent este legitimat la CSŞ 1 Timişoara şi AEM Luxten Timişoara, care a evoluat în cadrul categoriei juniori sub 12 ani.
   Multiplu campion naţional de juniori, Mihnea a demonstrat şi în Brazilia că este printre cei mai buni juniori din lume la categoria sa de vârstă, clasându-se pe locul 13 din 130 de participanţi, la egalitate de puncte cu locul 8 şi la un punct în spatele învingătorului, indianul Murali Karthikeyan.
Din cele 9 partide jucate în Brazilia, juniorul albaiulian a câştigat 6 partide cu Fernando Bolanos (Bolivia), Denis Makhnyov (Kazahstan), Patrick Hoeglauer (Germania), Siavosh Vojdani (Iran), Tiago Lopes Oliveira (Brazilia) şi Kevin Cori Quispe (Peru), a remizat cu favoritul nr. 3 al concursului Aryan Tari (Norvegia) şi a pierdut cu Semen Khanin (Rusia) şi Ravi Haria (Anglia), favoriţii 7, respectiv 11. Pe lângă clasarea superioară, punctajul obţinut i-a asigurat lui Mihnea Costachi şi castigarea a 25 puncte ELO. La competiţia desfăşurată în Brazilia, Mihnea a beneficiat de suportul tehnic al antrenorului emerit Sergiu Grunberg (AEM Luxten Timişoara), dar si de susţinerea morală a bunicului său Ilie Paşca, cel care l-a învăţat pe Mihnea regulile jocului de şah atunci când acesta nu implinise încă 5 ani. (H.D.M.)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea