Rămâi conectat

Sport

FOTO: „Stranieri” de Alba | Nicuşor Carnat, în vederile primei echipe la Wolverhampton Wanderers

Dan HENEGAR

Publicat

în

În acest moment, Alba fotbalistică are 5 reprezentanţi în Europa, Gicu Grozav (Terek Groznîi, Rusia), Dinu Moldovan (PonferrCarnat Wolverhampton 3adina, Spania), Călin Cristea (Othellos Athienou, liga a 2-a din Cipru), Marian Găldean (originar din Sebeş, la Virtus Francavilla, Italia, ligile inferioare) şi Nicuşor Carnat (Wolverhampton Wanderers, al doilea eşalon în Anglia). Ultimul din această enumerare este şi cel mai tânăr, la cei 17 ani împliniţi în 16 aprilie.

*Se antrenează cu “lupii” mari, în 2016 semnează contract de profesionist!

Originar din Mihalţ, fotbalistul Nicuşor Carnat a semnat la mijlocul anului trecut un contract în Anglia, cu Wolverhampton Wanderers (Championship), după ce mai discutase şi cu alte cluburi precum West Ham United, Chelsea, Tottenham sau Queens Park Rangers. „Wolves” (Lupii) reprezintă un club înfiinţat în 1877 (când România îşi câştiga independenţa!), iar Carnat are deja un an şi jumătate de acomodare cu rigorile unui alt fotbal. Cu 10 goluri marcate în acest sezon, evoluţii apreciate la echipele Under 17, Under 19 şi Under 21 ale clubului englez, talentatul fotbalist s-a antrenat în repetate rânduri cu echipa mare.

*Declarat jucătorul săptămânii

Carnat Wolverhampton 2Deocamdată angrenat în fotbalul britanic prin programul „scholarship”, Carnat este preţuit îîn Anglia şi la începutul anului 2016 va semna un contract de jucător profesionist.

Pentru cele două goluri marcate în FA Youth Cup, 3-0 cu MK Dons, românul a fost desemnat jucătorul săptămânii pe site-ul clubului englez.

*Ursu: “Cred că Hagi va câştiga mult de pe urma sa, va ajunge la Naţională”

Carnat a pus prima dată ghetele de fotbal în picioare la nici 8 ani, la Unirea Alba Iulia, unde a fost pregătit aproape 4 ani, până la plecarea la Academia de Fotbal “Gheorghe Hagi”, de către antrenorul Vasile Ursu. Puştiul poate evolua extremă stângă, sau dreapta, dar şi vârf împins. “Calitatea sa de bază este îndemânarea, din punctul meu de vedere cea mai bună, dintre toţi fotbaliştii albaiulieni ai ultimilor ani. Sunt convins că va deveni un mare jucător al României şi va reprezenta cu cinste ţara. Cred că Hagi va beneficia în scurt timp de cea mai importantă sumă de transfer câştigată de pe urma unui junior crescut”, a spus antrenorul albaiulian Vasile Ursu.

*Tatăl său: “Anglia reprezintă o altă perspectivă”

Carnat Wolverhampton 1Încă de la o vârstă fragedă, Nicuşor Cârnaţ, al cărui idol este Cristiano Ronaldo, a impresionat prin calităţile pe care le posedă: viteză, tehnică şi o remarcabilă viziune a jocului. Nicolae Cârnaţ a fost liderul generaţiei 1998-1999 a Academiei de fotbal “Gheorghe Hagi”, coleg de generaţie cu Ianis, fiul “Regelui” şi în nenumărate rânduri a fost convocat la loturile naţionale la diverse categorii de vârstă. “Categoric că fiul meu are în Anglia are alte oportunităţi de a progresa. Este altă anvergură, alt nivel, altă perspectivă, altă deschidere şi altă cultură fotbalistică”, precizează tatăl său, Nicolae Carnat, actualmente observator AJF Alba.
Acesta povesteşte primul contact cu fotbalul al “lupului” plecat din Mihalţ. “Când era mic nici nu vroia să audă de fotbal, cu greu l-am convins. Apoi l-a prins microbul iremediabil. Îmi amintesc că mă ocupam de echipa din Mihalţ şi duminica, înainte de meciuri, la nici 5 ani, mă trezea dimineaţa, după ce pregătea genţile de echipament, atât a sa, cât şi a mea şi mă zorea: «Tati, hai să mergem repede la stadion»”, a povestit Nicolae Carnat senior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii de la LPS Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, la Campionatele Naționale pentru copii 10 și 11 ai În ultimele două săptămâni înotătorii de la LPS Alba, la categoriile copii 10 si 11 ani, calificati la etapele finale ale Campionatelor Naționale, au luat startul în competițiile dedicate categoriei lor de vârstă. În bazinul din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea