Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul Cioloș s-a răzgândit privind finanțarea bisericilor. Guvernul va da bani pentru investiţii importante

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce în zilele trecute Guvernul condus de Dacian Cioloș părea că a luat o decizie drastică și că banii pentru biserici vor fi cu mai multă atenție cheltuiți, duminică, premierul face un pas mare înapoi.

Dacian Ciolos01Cioloș și-a contrazis și propriul ministru de Finanțe care îi sugera Bisericii să acceseze cu încredere fondurile europene și să nu se bazeze pe Buget.

Citește și Guvernul nu mai dă bani la biserici. Reacția Patriarhului Daniel

”Premierul Dacian Cioloş a avut, în dimineaţa zilei de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocaţiilor bugetare pe anul 2016. Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România.

Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă. Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale.

Premierul Cioloş a mulţumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti. De asemenea, Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe pe Partintele Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie.”, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

ALEGERI parlamentare de Ziua Națională, pe 1 decembrie 2024. Când își votează românii viitorul președinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALEGERI parlamentare de Ziua Națională, pe 1 decembrie 2024. Când își votează românii viitorul președinte Liderii coaliției de guvernare au decis, joi, 4 iulie 2024, data la care se vor organiza prezidențialele. Astfel, prezidențialele vor fi organizate pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarele pe 1 decembrie. Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea