FOTO-VIDEO: Concert coral simfonic ”Alba Aeterna”, la 300 de ani de la construirea Cetății Alba Iulia. Catedrala Romano-Catolică, arhiplină
Cei 300 de ani de la construcția Cetății Alba Carolina au fost marcați, duminică, la Alba Iulia, printr-un concert excepțional susținut de Corul Filarmonicii ”George Enescu” din București și orchestra Filarmonicii din Sibiu.
Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” a fost arhiplină, sute de albaiulieni venind să-i asculte și să sărbătorească astfel cele trei secole de la începerea înălțării Cetății.
Corul Filarmonicii ”George Enescu” este una dintre cele mai apreciate formule corale mixte din Romania, iar de această dată a fost completat în mod spectaculos şi deplin de instrumentiştii Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore.
Publicul prezent a putut asculta lucrări de partitură clasică, într-un concept vocal-simfonic perfect asimilat de rezonanţa robustă a catedralei ”Sfântul Mihail”.
Programul a inclus lucrări precum: P. Mascagni – Intermezzo din Cavaleria Rusticana; E. Elgar – Pomp and circumstance; G. Verdi – Uvertura Forta Destinului; Tiberiu Olah – Intrarea in Alba Iulia; W.A. Mozart – Requiem – Lacrimosa; G. Verdi – Requiem – Dies Irae; G.F. Handel – Zadok the priest; A. Borodin – Dasurile Polovtiene.
Intitulat ”Alba Aeterna”, evenimentul prin care au fost sărbătoriți cei 300 de ani de la de la prima piatră de temelie a Cetăţii Alba Carolina a fost inclus în programul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.
Piatra de temelie a Cetății Alba Carolina s-a așezat în bastionul lui Carol în 4 noiembrie 1715, iar aceasta a fost concepută să fie apărată de aproximativ 10.000 de soldați. Forța de muncă la construirea Cetății cu 7 bastioane se cifrează undeva la 20.000 de oameni.
[nggallery id=1341]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii