Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Performanța Ighiu – ASCO Filiași 3-0 (2-0) | Nou-promovata condusă de Adorian Himcinschi este pe locul secund

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanța Ighiu a terminat în trombă primul tur petrecut în Liga a 3-a, victoPerformanta Ighiu - ACSO Filiasi 12rie lejeră pe „Cetate” cu ASCO Filiași, scor 3-0 (2-0), dublă S. Turuș (2, 19), respectiv R. David (53).

Cu 13 puncte din ultimele 5 jocuri și 4 victorii la rând, nou-promovata încheie triumfal prima parte petrecută pe a treia scenă, urcând pe locul secund, la egalitate cu conjudețenii de la Metalurgistul Cugir.

*Romică David, golgheterul eșalonul terț

Cu 11 goluri, Romică David este golgheterul eșalonului terț,alături de Lemac (CSM Sighet). Vârful Performanței a reușit în acest ultim joc un gol și o pasă decisivă pentru S. Turuș, colegul său din avanposturi. La confruntare a asistat și Călin Moldovan, antrenorul Metalurgistului Cugir, alături de câțiva jucători de sub Drăgana și președintele Ciprian Pahone.

La prima acțiune de poartă, S. Turuș a deschis scorul cu o execuție de la peste 30 de metri, din lovitură liberă, fază la care înainte de a intra în plasă mingea l-a lovit pe portar, revenind din transversală.

Același S. Turuș (19) a marcat a doua oară, fructificând o pasă venită de la golgheterul R. David.

*Himcinschi: „Dacă rezultatele ne împing, ne vom bate pentru Liga a 2-a”

Adorian Himcinschi spune că nou-promovata se va bate pentru promovare dacă și în retur rezultatele Performanței vor fi la fel de bune. Principala condiție este păstrarea jucătorilor de bază, inclusiv R. Bodea și R. David, precum și achiziționarea altor fotbaliști, primul nume fiind Circov (Șurianu Sebeș). „Ne gândim să câștigăm fiecare meci, iar dacă rezultatele vor fi la fel de bune, de ce să nu avem aspirații înalte? Sperăm să nu plece nimeni din nucleul de bază și să mai transferăm 3 jucători. Prestația din ultima etapă a confirmat creșterea noastră în joc, de la meci la meci. Mă bucură că am încheiat cu o victorie categorică și țin să-mi felicit elevii, dar și conducătorii echipei pentru aportul adus de-a lungul primei părți a campionatului”, a menționat Adorian Himcinschi.

*Silviu Turuș: „Așteptam demult dubla! Anul 2015, unul excelent”

Silviu Turuș a realizat cel mai bun joc al său în Liga a 3-a, atacantul trecându-și în cont prima dublă în eșalonul terț și întâiele goluri în fața suporterilor. „Așteptam demult să înscriu o dublă și mă bucur enorm că am reușit acest lucru. Dedic golurile soției mele, precum și băiatului Tudor. A fost un an extraordinar 2015 pentru Performanța Ighiu și sper să continuăm tot așa. Din postura de nou-promovată am izbutit rezultate excelente, suntem în vârf și ne dorim să ridicăm și mai mult ștacheta„, a spus masivul atacant, lăudat de toată lumea pentru modul cum abordează fotbalul și devotamentul arătat echipei.

*Baba, debutant în eșalonul terț

La reluare, R. David (53) a luat o acțiune pe cont propriu, l-a depășit pe Mainerici și a șutat sub bară la colțul scurt. Până la final ighienii au continuat asediul, mai irosind oportunități prin R. David, Fetița sau S. Turuș. În minutul 77, antrenorul Adorian Himcinschi i-a prilejuit debutul în eșalonul terț portarului ex-unirist Baba.

Performanța a dominat actul inaugural, mai ratând o sumedenie de ocazii prin R. David, Rodean sau B. Bărculeț, în vreme ce oaspeții au revendicat un penalty la 0-1.

Echipe de start: Performanța: R. Bodea (77, Baba) – Rodean, Ov. Turuș, Potopea, E. Cornea – R. Moga (53, Fetița), Oniche, Bălaș (63, Giurgiu), B. Bărculeț (68, Buda) – S. Turuș, R. David; rezerve  F. Morar, H. Marian, G. Toma.

ASCO Filiași: Lascu – Orban, Bălașa, Neacșu, Mainerici, F. Petcu, Obenu, Ștoiu, Duriță, Pîrvulică, Fotescu; rezerve V. Dicu, Fruntelată, Bălă, R. Moraru, N. Sandu.

[nggallery id=1334]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea