Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ovidiu Jidveian: Pentru firme, Alba Iulia are cele mai mari impozite prevăzute de lege. Din acest motiv lipsesc investitorii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia va avea, și în 2016, cote maximale de impozitare a persoanelor juridice, consilierii locali ai PNL respingând propunerea consilierilor PSD de micșorare a cotelor, deși este o măsură de factură liberală, a anunțat, marți, Ovidiu Jidveian.

Ovidiu Jidveian01Alba Iulia nu creează condiții pentru investitori deoarece consilierii locali din partea PNL au votat în ședința de vineri cele mai mari impozite pentru persoanele juridice, a mai spus Ovidiu Jidveian.

”Săptămâna trecută, în ședința de consiliu local, s-au votat cotele pentru taxele și impozitele locale, respectiv impozitul pe clădiri, pentru persoane fizice, juridice și așa mai departe. Am să mă opresc asupra cotelor de impozitare a persoanelor juridice. Noul Cod fiscal ne spune că pentru persoane juridice cota este undeva între 0,2 la sută și 1,3 la sută din valoarea contabilă a imobilului. Primăria Alba Iulia s-a gândit să meargă la cota maximală, 1,3 la sută, care este împovărătoare. S-a motivat că anul trecut a fost 1,5 la sută, tot cotă maximală, pe vechiul Cod Fiscal”, a spus Jidveian.

Consilierul local a afirmat că Alba Iulia este un oraș în care investițiile nu sunt la nivelul așteptărilor și ne uităm cu invidie la Sebeș, un municipiu care a creat condiții mai bune pentru dezvoltarea afacerilor.

”Sebeșul are o cotă de sub 1 la sută. Am venit noi, consilierii PSD-ului, și am propus să stimulăm agenții economici să vină la Alba Iulia. Haideți să creăm locuri de muncă, cum?, prin reducerea impozitului pe clădiri pentru că 1,3 la sută e prea mult. Gândiți-vă la un hotel care costă milioane de euro, cât vine impozitul pe clădire anual, pentru că vrem să ne dezvoltăm în turism”, a opinat președintele PSD Alba Iulia.

”Consilierii PNL s-au opus micșorării cotei de impozitare pentru persoanele juridice. Din ce să mai trăiască Primăria Alba Iulia dacă noi reducem taxele? Am făcut propunerea să reducem de la 1,3 la sută la 1 la sută. Era o propunere de bun simț, nu cred că afecta semnificativ bugetul local. Vreau să sancționez că cei de la PNL s-au opus cu vehemență deși e o măsuri de dreapta și venea în sprijinul investitorilor din Alba Iulia”, a afirmat Jidveian.

El a completat spunând că regretă că cetățenii vor fi lipsiți în continuare de investiții din cauza ”acestor criterii prohibitive, a impozitării persoanelor juridice la cote maximale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia „Cupa Cetății” a fost organizată la Deva și a reunit peste 200 de sportivi de la 22 de cluburi din toată țara. Medalia de aur a fost obținută de către cugireanca Daria-Alexandru Mihaiu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea