”Mureș pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, la Ocna Mureș, în 7-8 noiembrie
Zeci de tineri interpreţi de folclor din întreaga ţară participă în 7 şi 8 noiembrie la Ocna Mureş la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta”. Regalul folcloric va fi întregit de nume mari ale cântecului popular românesc care vor susţine recitaluri, sâmbătă şi duminică, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Intrarea este liberă!
Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, se va desfăşura în 7 şi 8 noiembrie la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Festivalul, ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie, a atras în acest an un număr record de participanţi, în concurs fiind înscrişi peste 50 de tineri interpreţi din întreaga ţară din judeţe precum Alba, Mureş, Gorj, Cluj, Suceava, Bistriţa Năsăud, Dolj, Bihor, Bacău şi Tulcea. În această săptămână juriul festivalului va selecta concurenţii care vor intra în concurs şi vor evolua pe scenă în faţa spectatorilor.
Festivalul debutează, sâmbătă, la ora 17,00, cu concursul de interpretare, iar de la ora 19,30 va continua cu recitaluri susţinute de Ansamblul „Tradiţi Uiorene” din Ocna Mureş şi interpreţii Virgil Moga (Alba), Dorina Oprea (Mureş), Ion Drăgan (Gorj), Ana Strâmturean (Cluj).
Duminică festivalul cuprinde începând cu ora 17,00 Gala Laureaţilor, în care vor evolua pe rând cei mai buni dintre tinerii interpreţi înscrişi în acest an în concursul de interpretare. Evenimentul se va încheia cu recitaluri susţinute de Denisa Bărbat (Alba), Alexandru Pugna (Bistriţa Năsăud), Maria Şalaru (Bacău), Aurelia Preda (Dolj), Leontina Fărcaş şi „Mugurii de Tezaur” (Alba). Pe tot parcursul festivalului interpreţii şi concurenţii vor fi acompaniaţi de Orchestra Ansamblului „Augustin Bena” Alba (dirijor Alexandru Pal).
Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş şi Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Evenimentul este cel mai vechi festival de folclor din Transilvania.
Intrarea la toate spectacolele din cadrul Festivalului Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este liberă!
Ocna Mureş găzduieşte în aceeaşi perioadă cu festivalul şi un simpozion naţional de folclor cu tema „Artistul între tradiţie şi actualitate”, aceasta fiind prima reuniune naţională a profesorilor de folclor din şcolile de arte din România. Manifestarea se doreşte a fi una de ţinută la care şi-au anunţat deja participarea profesori şi interpreţi de folclor din judeţele Harghita, Mureş, Alba, Arad, Hunedoara, Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Bacău, Tulcea, Gorj, Dolj, Caraş-Severin. (V.N.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
Mesaje, urări și felicitări de Crăciun fericit 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Mesaje de Crăciun pentru prietenii din străinătate în limba italiană Dacă aveți prieteni care cunosc limba italiană vă propunem să le trimiteți, în preajma sărbătorilor, unul dintre mesajele de mai jos. Surpriza va fi pe măsură. Buon Natale / Buone […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 12 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 6 minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri