Rămâi conectat

Actualitate

Lucrările la Centrul „Sfânta Maria” vor începe anul viitor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Aleşii locali albaiulieni au aprobat în ultima şedinţă de consiliu modificarea anexelor HCL nr. 67/2010 referitoare la înfiinţarea Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii „Sfânta Maria“, care va fi amenajat în spaţiul fostei Centrale Termice nr. 5, în spatele blocurile situate vizavi de liceul militar. Modificarea se referă la defalcarea şi precizarea clară a cheltuielilor eligibile din contribuţia solicitantului pe categorii.
Astfel, cheltuielile pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, evaluarea grupului ţintă, pregătirea şi elaborarea subproiectelor, evaluarea imobiliară de către evaluatori autorizaţi, organizarea de campanii de informare locale au valoarea de 21681 lei, valoarea terenului şi/sau a clădirii stabilită de către un evaluator autorizat este de 433.848 lei, cheltuielile pentru verificarea de calitate a proiectării la cerinţe esenţiale se ridică la 1666 de lei, iar costurile pentru autorizaţii şi avize (obţinerea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire, acord de mediu, aviz PSI, ISC, alte avize şi acorduri prevăzute în acte normative) se cifrează la 999 de lei, în sumă fiind incluse şi alte costuri ocazionate de implementarea proiectului care depăşesc suma maximă de finanţare nerambursabilă, de 80.000 de euro.
De asemenea, a fost modificată anexa cu privire la organigrama şi numărul de personal al acestui centru, unitatea urmând să fie încadrată cu un coordonator, 1 psiholog, 2 asistenţi sociali şi un personal administrativ.
Potrivit proiectului, de serviciile acestui centru se estimează că vor beneficia anual aproximativ 400 de copii şi circa 200 de părinţi sau susţinători legali, printre obiectivele centrului numărându-se prevenirea separării copilului de familie, reducerea abandonului şcolar, a tensiunilor din cadrul familiei şi stoparea violenţei. Înfiinţarea Centrului „Sfânta Maria” face parte din proiectul „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent“, derulat de Ministerul Muncii, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, fiind finanţat printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
În 4 noiembrie a.c., o echipă de evaluatori a Unităţii de Management a Proiectului din Ministerul Muncii a efectuat o vizită la Alba Iulia, recomandând înfiinţarea centrului. Reabilitarea fostei centrale termice se va face anul viitor, după organizarea licitaţiei, iar costurile de întreţinere şi reparare a clădirii, precum şi cele de funcţionare vor fi suportate din bugetul local cel puţin 5 ani.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

20-21 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, vijelii, grindină și descărcări electrice

Ziarul Unirea

Publicat

în

20-21 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse, vijelii, grindină și descărcări electrice Meteorologii ANM au emis sâmbătă dimineața o atenționare meteo cod galben de furtună în Alba și alte județe din țară, valabilă în intervalul 20 iulie, ora 13 – 21 iulie, ora 10. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea