Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Spectacolul ”Preţioasele Ridicole” va fi pus în scenă, vineri, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 23 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Grupul Skepsis vă așteaptă la unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriul trupei: Prețioasele Ridicole.

Skepsis - 1Provăcăm publicul la o reîntoarcere în fascinantul secol XVII, în Franţa domniei lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vom pătrunde în societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale şi în care autorul lansează primul atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a arsitocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai “preţiozităţii” – o modă care domina saloanele luxoase ale nobilimii şi care presupunea un anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te diferenţieze de ceilalţi în termenii unui fals bun-gust.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În fond, privind înapoi, spectacolul nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Snobismul nobililor Preţioşi din societatea  lui Moliere este acelaşi snobism pe care-l observăm în fiecare zi în societatea actală când aerele de superioritate şi aroganţă a unora contrastează cu lipsa de bun-simţ, bun-gust şi de cunoştinţe temeinice, stârnind la fel ca atunci… ridicolul.

Distribuţie: Du Croisy- Răzvan Cociobea; La Grange- Vinicius Moldovan; Gorgibus- Vasile Dîngă; Magdelon- Elena Smeu Mare; Cathos- Ludmila Cioflică; Marotta- Andrada Balea; Mascaril- Viorel Cioflică; Jodelet- Bogdan Berar; Servitori: David Chismorie; Zlaczki Zoltan; Daniel Muntean;

Regia: Cioflică Viorel; Costume: Ludmila Cioflică; Suport Tehnic: Valerian Cebotari

Biletele se pot găsi de miercuri 21.10.2015 până vineri 23.10.2015 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, zilnic, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare. Preţului unui billet: 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari). Fondurile obtinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul 2016.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2015 este desfăşurat în perioada iulie 2015 – decembrie 2015, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa la viaţa  socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment, dar şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea