Rămâi conectat

Curier Județean

Spectacolul ”Preţioasele Ridicole” va fi pus în scenă, vineri, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 23 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Grupul Skepsis vă așteaptă la unul dintre cele mai incitante spectacole clasice din repertoriul trupei: Prețioasele Ridicole.

Skepsis - 1Provăcăm publicul la o reîntoarcere în fascinantul secol XVII, în Franţa domniei lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare. Vom pătrunde în societatea lui Moliere cu piesa care a marcat începutul succeselor pariziene ale trupei sale şi în care autorul lansează primul atac deschis la adresa decadenţei, exceselor şi snobismului care cuprinsese deja o bună parte a arsitocraţiei franceze. Concentrată în jurul unei conversaţii de salon, piesa deconspiră ridicolul la care se expuneau nobilii care erau adepţi ai “preţiozităţii” – o modă care domina saloanele luxoase ale nobilimii şi care presupunea un anumit fel de a te îmbrăca, de a vorbi şi de a te purta care să te diferenţieze de ceilalţi în termenii unui fals bun-gust.

În fond, privind înapoi, spectacolul nu face decât să confirme încă o dată faptul că, în esenţă, moravurile oamenilor nu se schimbă niciodată. Snobismul nobililor Preţioşi din societatea  lui Moliere este acelaşi snobism pe care-l observăm în fiecare zi în societatea actală când aerele de superioritate şi aroganţă a unora contrastează cu lipsa de bun-simţ, bun-gust şi de cunoştinţe temeinice, stârnind la fel ca atunci… ridicolul.

Distribuţie: Du Croisy- Răzvan Cociobea; La Grange- Vinicius Moldovan; Gorgibus- Vasile Dîngă; Magdelon- Elena Smeu Mare; Cathos- Ludmila Cioflică; Marotta- Andrada Balea; Mascaril- Viorel Cioflică; Jodelet- Bogdan Berar; Servitori: David Chismorie; Zlaczki Zoltan; Daniel Muntean;

Regia: Cioflică Viorel; Costume: Ludmila Cioflică; Suport Tehnic: Valerian Cebotari

Biletele se pot găsi de miercuri 21.10.2015 până vineri 23.10.2015 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, zilnic, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare. Preţului unui billet: 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari). Fondurile obtinute astfel vor fi investite în reeditarea proiectului pentru anul 2016.

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2015 este desfăşurat în perioada iulie 2015 – decembrie 2015, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului  şi de a participa la viaţa  socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment, dar şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea