FOTO: Parfum de poveste la Alba Iulia – Expoziție inedită vernisată în prezența ASR Principesa Maria a României
La Alba Iulia a fost vernisată, joi, în cadrul evenimentelor organizate pentru aniversarea a 93 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca monarhi ai României unite, la Catedrala Ortodoxă, o expoziție inedită, în prezența ASR Principesa Maria a României. Timp de o lună și jumătate, decorul Muzeului Pincipia va fi completat de parfumurile care ani de-a rândul au încântat minunatele doamne ale culturii, politicii și vieții mondene de pretutindei și au sedus generații de domni.
Mai mult, până la data închiderii expoziției (1 decembrie 2015), vizitatorii vor avea posibilitatea testării replicii parfumului Reginei Maria. Parfumul menținut pe piață de către Casa Houbigant, sub numele de Quelques Fleurs Royale, păstrează caracterul aparte cu note de violete (florile preferate ale Reginei Maria) și iris.
”Cu toții iubim parfumurile, dar prea puțini dintre noi le cunoaștem și poveștile. Iata de ce, Beautik Haute Parfumerie și Muzeul Parfumului București și-au dorit să prezinte publicului din Alba Iulia și nu numai, ceea ce înseamnă istoria parfumurilor creând în România un muzeu dedicat acestora. Proiectul “Muzeul Parfumului” este o inițiativa culturală unică, privată, nascută din pasiunea pentru aromele fine și din impactul emoțional pe care acestea îl au.
Colecția impresionantă numără peste 3000 de sticluțe, parfumul preferat al Reginei Maria creat de Houbigant, sticle din cristal Baccarat vechi de aproape un secol, parfumuri românesti sau ediții limitate ale celor mai iubite și mai apreciate esențe.
Exponatele din colecția Muzeul Parfumului celebrează 140 de la nașterea Reginei Maria, între pisele de muzeu expuse stând la loc de cinste parfumul Mon Boudoir, parfumul pe care Regina Maria îl folosea adesea. Pe lângă veleitățile de conducător și lider de opinie, Regina a fost considerată pe plan mondial drept “cea mai frumoasă Regină a Europei moderne”, Ea fiind și prima personalitate publică implicată în reclama pentru unui produs cosmetic. Produsele casei Jean-Francois Houbigant, un apropiat al reginei, și care a creat pentru aceasta parfumul Mon Boudoir, apar alături de Regină în anul 1922 în National Geografic, iar în anul 1924 în revista Time. Parfumul Mon Boudoir a avut o istorie scurtă, de numai 20 de ani, fiind retras din producție în anul 1938, în semn de omagiu și recunoștință pentru cea care a fost recunoscută în epocă drept o susținătoare a artelor și o colecționară a obiectelor cu însemnătate. În arhive se regăsesc imagini ale campaniilor de promovare Houbigant din 1922 și 1923, în care apare portretul Reginei Maria alături de parfumul în forma de clopot “Mon Boudoir” și de o serie de produse cosmetice de lux – pudre parfumate pentru față sau corp în variante pulbere și compacte”, spun organizatorii.
[nggallery id=1124]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii