VIDEO Andreea Esca și-a spus povestea la Alba Iulia: Cum a ajuns într-un studio de televiziune și care este cheia succesului
Andreea Esca, prezentatoarea Știrilor ProTV a participat, joi, la inaugurarea ”Academiei Doamnelor” din Alba Iulia, prilej cu care ținut un discurs și a răspuns întrebărilor venite din partea femeilor. Cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, în vârstă de 43 de ani, și-a început speech-ul prin a spune că este un copil obișnuit, dintr-o familie obișnuită, a ajuns la Facultatea de Jurnalism, după ce nu a intrat la ASE, și a participat la primul interviu, la SOTI TV, la insistențele unui prieten.
”Sunt un copil obișnuit dintr-o familie absolut obișnuită. Probabil că dacă eram copilul lui Donald Trump nici nu mă mai invitau aici. Nu am niciun fel de fotografii cu părinții într-un yacht pe la Saint-Tropez. Ne făceam vacanțele la țară, la munte, la mare, ca toată lumea. Eu chiar cred că nu are niciun fel de importanță din ce familie venim din punct de vedere material, dar cred că este foarte importantă educația și dragostea care o primim atunci când suntem mici. Despre dragostea pe care o primim, cred că e legată încrederea pe care o avem, mai apoi, în noi. Eu îmi amintesc tot timpul de mama care-mi spunea non-stop că eu sunt cea mai frumoasă și cea mai deșteaptă. Ceea ce, desigur, nu era adevărat. Mi-am dat seama cât de tare mi se imprimase în cap în momentul în care un prieten (n.r. iubit) mi-a zis că i se pare că nu am niște genunchi prea reușiți. M-am uitat așa la el, și am spus, Doamne ce fraier e băiatul acesta, habar nu are cum trebuie să arate niște genunchi, pentru că, mie, toată viața, mama îmi spusese că am niște genunchi superbi. Asta era ceea ce mie mi s-a fixat acolo și nimeni și nimic nu putea să-mi dărâme această teorie. Cred că e foarte important ce ni se insuflă de când suntem mici”, a spus Andreea Esca, după ce a prezentat niște imagini din copilărie cu ajutorul unui videoproiector.
Tot în copilărie i s-a transmis că nu are importanță ce fel de meserie ai, că nicio meserie nu este mai bună sau mai rea, dar există oameni care încearcă și doresc să facă lucrurile perfect. Legat de educație, ea a spus că își amintește cum mama sa îi spunea, mereu, să salute respectuos cu ”sărut mâna”.
Andreea Esca a picat la ASE, tatăl ei a îndemnat-o să meargă la Drept, dar a ales Jurnalismul, domeniu pe care spune că nu l-ar schimba niciodată.
”Am dat la ASE, la Finanțe bănci, și am picat că murise Ceaușescu și eu învățasem economie politică. Eram foarte bună la economie politică, aș fi luat 10, fără probleme. A murit Ceaușescu, mi-a stricat treaba. M-au trimis să învăț geografie. Până să învăț eu toată geografia… că nu se mai dă economie politică… nu am intrat. Asta uite așa, să te îndrepte viața către ceea ce trebuie să faci, probabil. Tata a avut un șoc că nu am intrat la facultate și a zis, a, nu aștepți până anul viitor să dai, te duci și dai la Drept, acum în toamnă, nu mai stai până vara viitoare. M-am dus să dau la Drept și când am ajuns în față, undeva scria Drept, iar dincolo jurnalism, presă, radio, televiziune. Și m-am înscris dincolo (…) Nimic nu e întâmplător”.
Vedeta ProTV a afirmat că nu era genul de persoană care ”să se bage în față” și dacă nu exista cineva să o împingă de la spate nu era ”de inițiativă”, însă a învățat să nu respingă oportunitățile.
”Când am ajuns la SOTI TV, unde mi-am început cariera, aveam 19 ani. Eram studentă în anul I de facultate și un prieten mi-a zis: am văzut, pe TVR 2, un anunț, angajăm reporteri, cameramani, pentru o televiziune privară. Hai să mergi și tu! Da, hai că merg! Vreau să spun că toate au plecat așa. Și cu emisiunea pe care o realizez acum, la Europa FM, au fost niște oameni care au tot insistat. Haide, știu, sigur că ai putea să faci. Mi-a fost foarte frică. Nu am mai făcut radio. Tot timpul a fost cineva care mi-a dat un imbold și m-a învățat să profit de oportunități. Nu trebuie neapărat să ne gândim că avem un handicap dacă nu avem această dorință de a face. După, îți intră în sânge”, a arătat Andreea Esca.
Ea a precizat că profesia trebuie să fie ca și religia, în sensul că, pentru a avea succes, trebuie să i te dedici 100 la sută și să o faci cu pasiune. ”Mi se pare că nu am cum să nu mă duc la jurnal că e ședința cu părinții la ora 17.00. Nu există ceva pentru care să nu mă duc la jurnal. Am avut momente foarte grele în care, nu știu, a murit bunica mea și m-am dus la jurnal”.
Andreea Esca și-a amintit cu entuziasm de prima experiență într-un studio de televiziune. ”Atunci când m-am angajat la SOTI a fost o întâmplare haioasă, bizară”. Ea a precizat că în ziua în care a dat proba de interviu a fost selectată și ”convocată” să prezinte știrile. Nu a fost încurajată de părinți, dar nici descurajată, mama ei spunându-i că trebuie să se gândească bine deoarece meseria de prezentator se aseamănă cu cea de actor. ”În fiecare seară ai spectacol, trebuie să fii perfectă și pe noi nu ne interesează, nici dacă ți-a murit, nici dacă ți-a înviat”.
Pentru a deveni o persoană de succes, Andreea Esca a afirmat că fiecare trebuie să-și găsească profesia pe care o face din pasiune, fie că e Crăciun, fie că e Revelion, fie că se sărbătoresc Sfintele Paști. ”Dacă reușiți să o găsiți, acolo o să aveți succes”.
”Succesul e legat de muncă, tenacitate, curiozitate și multe alte lucruri care reprezintă un mare efort. Dacă faci un mare efort trebuie să-l faci pentru ceva care să merite. Adică să nu te trezești la sfârșitul zilei că îți place jobul <așa și așa> (…) Oricine poate să fie o persoană de succes. Cheia este să-ți găsești pasiunea. Faptul că acum o puteți găsi oricând, și în orice, este extraordinar”.
Totodată, prezentatoarea nu a uitat să spună cât de important este ca partenerul de viață să te înțeleagă, pentru că, femeile, și nu doar ele, nu pot reuși singure. ”Nu cred că cineva ar putea să facă ce am făcut eu fără ajutor. Cine zice, e un mincinos. E foarte important cine stă lângă tine”.
Andreea Esca a mai afirmat că pentru o femeie nu este suficient să aibă copii, deoarece prin aceștia rolul bărbatului nu poate fi suplinit. ”Copiii nu înlocuiesc un bărbat. Pe ei, nu i-ai făcut să aibă grijă de tine și să-i suni când nu ai ce să faci. Nu trebuie să te simți abandonată când copilul își găsește calea”.
Andreea Esca a ajuns la Alba Iulia, miercuri noaptea, a dormit câteva ore, a participat la evenimentul inaugural, și a plecat, a doua zi, la 11.30, spre Cluj-Napoca, de unde a luat avionul spre București, pentru a prezenta celebrul Jurnal de la ora 19.00. Pentru ea, după cum a precizat, munca nu este o problemă, ci problema este pierderea vremii, plictiseala.
Andreea Esca se identifică cu ProTV, alături de care și-a început cariera la 1 decembrie 1995, printr-un salut rămas celebru, ”Bună seara, România, Bună seara, București, ProTV te salută”. Cu aproximativ aceeași formulă de salut, dar ținând cont de timpul zilei, a venit și în Orașul Marii Uniri. ”Bună seara, România, Bună seara, Alba Iulia”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii