Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț: Moțiunea de cenzură – un eșec anunțat. PNL a ratat o șansă enormă de a da jos Guvernul Ponta. Poate asta a vrut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avem se pare o toamnă fiebinte, temperaturile ridicate din termometre, au efecte şi asupra politicului. Sigur, aş putea enumera câteva exemple în acest sens de la ”uite imigranţii nu sunt imigranţii”,  a lui Iohannis până la atacul lui Dragnea la Victor Viorel Ponta prin deja celebra frază ”eu nu am dublă personalitate”.

Clement Negrut24Aş face însă câteva referiri la un demers politic al PNL, moţiunea de cenzură care a fost depusă ieri la Parlament. Dincolo de legitimitatea acestei acţiuni, vreau să cred că PNL doreşte cu adevărat ca această moţiune de cenzură să şi treacă. Însă citind-o ieri, consider că este cea mai slabă moţiune ca şi conţinut şi mesaj.

Mai mult, eu consider că PNL se grăbeşte de neînteles, de neacceptat aş zice  pentru că în această sesiune care de abia a început existau toate premizele ca Victor Viorel Ponta să fie debarcat de la guvernare împreună cu PSD. Însă, PNL face o greşeală enormă depune o moţiune de cenzură care în opinia mea nu are în spate o negociere politică serioasă, un program de guvernare acceptat de o majoritate în Parlament. Nu poţi să depui o moţiune de  cenzură fără aceste elemente bazându-te doar pe impactul trimiterii în judecată a lui Ponta, e prea puţin. Dincolo de conţinut şi prezentare, o moţiune de cenzură pentru a trece are nevoie de voturi. PNL anunţa că a discutat cu toate grupurile parlamentare care ar putea susţine demersul lor, foarte bine, văzând însă semnăturile de pe document constat că i-au cam trimis la plimbare. Am înţeles că PNL nu este interesat de semnăturile membrilor PMP. Oare voturile noastre îi interesează?

Aş vrea să le reamintesc că fără voturile noastre, strategia de apărare a lui Iohannis nu trecea şi ar mai fi multe exemple. Sigur, dacă ni se solicită semnarea acestui aşa zis document probabil se temeau că noi cerem să conţină mai multe elemente printre care:

-unde sunt locurile de muncă (1milion);

– salvarea Oltchim;

– privatizări promise;

-deschiderea spitalelor închise .

Exemplele ar putea continua, dar suntem siguri că acestea nu erau acceptate pentru că sunt promisiuni care se leagă de numele PNL, pentru că au fost şi promisiunile făcute atunci când defilau sub sigla USL.

Nu aveţi nevoie de PMP ? Vă anunţ că noi vom vota moţiunea de cenzură pentru că noi suntem partidul care face opoziţie la PSD, nici nu mimăm nici nu suntem în cărdăşie cu acesta.

Din păcate, PNL-ul salvează din nou PSD aşa cum a făcut-o şi în 2012 atunci când au pus umărul la instalarea celui mai corupt guvern PSD-PNL şi a lui Victor Ponta, un prim ministru corupt. Ce este mai grav şi care nu vi se va ierta de către cetăţenii care doresc să scape cât mai repede de Ponta este că acesta va rămâne prim ministru şi PSD-ul va guverna până în 2016 asta datorită amatorismului politic de care daţi dovadă. (V.N.)

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea