Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pacienții Spitalului din Alba Iulia pot primi factura de spitalizare acasă dacă nu prezintă cardul de sănătate la externare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia pot primi factura de spitalizare acasă, prin poștă, dacă nu prezintă cardul de sănătate la externare a spus, marți, managerul instituției, Nicoleta Coșarcă.  

Spital Alba Iulia01În acest sens, reprezentanții spitalului vor încheia un angajament de plată cu pacienții prin care cei din urmă își asumă răspunderea dacă la externare nu vor prezenta cardul. Procedura vizează pacienții care au nevoie de spitalizare de zi.

”Am introdus acolo unde am observat că sunt cele mai multe servicii invalidate”, a afirmat Nicoleta Coșarcă.

”Măsura este asiguratorie pentru noi pentru că nu toată lumea a înțeles, e drept, sunt foarte puțini care nu au înțeles, că procedura de la internare trebuie urmată și la externare, adică tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul spitalizării unei persoane trebuie încheiat cu cardul de sănătate. Câțiva nu au răbdare, la externare, să aștepte”, a mai afirmat managerul Spitalului din Alba Iulia.

Pacienții care nu respectă înțelegerea riscă să fie obligați să plătească spitalizarea.

”Dacă nu a pus la dispoziția registratorului medical cardul de sănătate pentru încheierea spitalizării eu consider că în momentul acela nu a uzat de toate drepturile și obligațiile de pacient asigurat. Ca atare, decontul de cheltuieli și factura privind perioada respectivă de spitalizare va fi trimisă prin poștă”, a mai afirmat managerul spitalului.

De la introducerea acestei măsuri nu au fost persoane care să nu prezinte cardul la externare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba a fost GĂSITĂ

Bera Larisa

Publicat

în

Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba a fost GĂSITĂ Cătelușa Golden Retriver, Yukanna, a fost găsită vineri seara. Aceasta a fost dată dispărută joi, în zona Galda de Sus. Citește și: FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea