Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Mogoș condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor – și-a lovit cu toporul în cap un consătean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a stabilit, luni, pedeapsa pentru bărbatul din Mogoș care, în luna martie a.c., și-a lovit cu toporul în cap un consătean. Ioan Macarie a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la o instanță superioară.

”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice dată faptei prin actul de sesizare (…) condamnă pe inculpatul MACARIE IOAN la o pedeapsă de: – 3 ani şi 6 luni închisoare cu aplic. art. 54 rap. la art. 65 şi 66 lit. a, b Cod penal ca pedeapsă accesorie şi 1 an interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal ca pedeapsă complementară. (…) deduce din durata pedepsei cu închisoarea, durata arestării preventive şi a arestului la domiciliu începând cu data 17.03.2015 şi până la zi. Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat până la rămânerea definitivă a cauzei. (…) obligă pe inculpatul la plata sumelor de: – 11.222,41 lei in favoarea părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru persoana vătămată Fodor Andrei. – 5.250,27 lei în favoarea părţii civile Spitalul Clinic de Urgenţă Alba Iulia reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru partea vătămată Fodor Andrei”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Teamintim că la data de 17 martie a.c., în jurul orei 12.30, Poliţia oraşului Abrud a fost sesizată cu privire la faptul că în localitatea Mămăligani din comuna Mogoş, judeţul Alba, în faţa magazinului sătesc, se află o persoană care prezenta leziuni în zona gâtului.

Potrivit unui comunicat remis presei de IPJ Alba, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de cercetare, coordonată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar din primele cercetări efectuate a rezultat că în jurul amiezii zilei de 17 martie a.c., între F.A., de 76 de ani, din comuna Mogoş şi M.I., de 50 de ani, din aceeaşi comună, au avut loc discuţii în contradictoriu împrejurare în care M.I. i-a provocat vârstnicului, cu un topor, mai multe leziuni în zona capului şi gâtului.

Victima a fost transportată la spitalul din Abrud de unde a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la o clinică de specialitate din Târgu Mureş.

M.I. a părăsit locul comiterii faptei, fiind identificat ulterior de către poliţişti, la domiciliul său. Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, agresorul fiind trimis în judecată, pentru tentativă de omor, în luna mai a.c. (Z.U.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea