Planul Comisiei Europene, de sprijinire a fermierilor: Peste 11 milioane de euro vor fi alocați pentru România
Detaliile planului Comisiei Europene conceput în sprijinul fermierilor europeni, prin care se alocă un ajutor în valoare de peste 400 de milioane de euro, au fost publicate într-un comunicat de presă al executivului comunitar.
Potrivit cifrelor oficiale, cele 28 de state membre vor primi ajutoare în valoare totală de 420 milioane de euro. Din anvelopa totală, România va primi 11,1 milioane de euro, la fel ca și Danemarca, dar mai puțin decât Cehia (11,2 milioane de euro), Lituania (12,6 milioane de euro) sau Irlanda (13,7 milioane de euro). Cele mai mari ajutoare vor fi acordate fermierilor din Germania, 69,2 milioane de euro, iar cel mai puțin vor primi fermierii din Malta, 100.000 de euro.
Alte măsuri din planul de sprijin includ scheme de stocare privată pentru produse lactate și carne de porc, precum și posibilitatea acordării de avans la plățile directe.
”Acesta este un pachet de sprijin comprehensiv, decisiv și robust. Este o declarație de sprijin din partea Comisiei pentru agricultura europeană”, a apreciat comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, citat de AGERPRES.
Câteva mii de producători de lapte și carne de porc au protestat la începutul acestei luni pe străzile din Bruxelles, pe fondul reuniunii miniștrilor agriculturii din țările membre. Embargoul rus asupra produselor agricole, decretat de Moscova în replică la sancțiunile adoptate de UE după criza ucraineană, apasă greu asupra piețelor, în condițiile în care Rusia era destinația a 10% din exporturile agricole din UE. La rândul ei, piața laptelui suferă din cauza unei supraproducții la nivel mondial. Pe lângă lipsa pieței din Rusia, cererea scăzută din China și creșterea producției în cadrul UE după eliminarea cotelor de lapte, la 31 martie, au creat un dezechilibru.
Potrivit AFP, o mică parte dintre statele membre, în frunte cu Franța, continuă să susțină ideea unei majorări a prețurilor de intervenție pe piața laptelui, adică a prețului la care UE decide să cumpere stocurile de lapte pudră și unt, pentru a susține prețul laptelui. Potrivit ministrului francez al Agriculturii, aproximativ zece state membre s-au pronunțat în favoarea acestei măsuri, însă, Comisia a subliniat că acest mecanism nu este soluția pe care o are în vedere. (Z.U.)
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii