Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cinci candidați din Alba admiși să susțină examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Institutul Național al Magistraturii a publicat tabelul cu candidații la examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari. Pe listă se află 5 candidați din Alba: Căbulea Oana Bianca – Judecătoria Alba Iulia; Mara George Marius – Judecătoria Alba Iulia; Epure Denisa Cristina – Judecătoria Aiud; Muntean Maria Roxana – Judecătoria Sebeș; Căbulea Adrian Ion – Parchetul de pe lângă judecătoria Alba Iulia.

concurs inmLa examenul care va începe luna viitoare au fost declarați admiși, în total, 100 de judecători, 101 procurori și 4 candidați care fac parte din personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor.

Conform calendarului, examenul debutează cu probele scrise, prima fiind programată pentru data de 3 octombrie 2015 la materiile drept civil și drept procesual civil, după care, în 4 octombrie 2015, va avea loc proba scrisă la drept penal și drept procesual penal.

Probele orale vor fi susținute în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2015.

Potrivit INM, probele scrise constau în lucrări cu subiecte distincte, pentru judecători și procurori, inclusiv soluționarea unor spețe și redactarea de lucrări cu caracter practic, în funcție de specificul activității candidaților.

Probele orale se susțin la următoarele materii: fundamentele constituționale ale statului de drept, instituțiile de bază (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal și dreptul procesual penal), organizarea judiciară și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea