Rămâi conectat

Actualitate

IGPR: În prima jumătate a anului 2015, furturile din infrastructura feroviară au scăzut cu aproape 40% comparativ cu 2014

Ziarul Unirea

Publicat

în

În prima jumătate a anului 2015, furturile din infrastructura feroviară au scăzut cu aproape 40 la sută față de perioada similară a anului trecut, potrivit IGPR. 

furt feroviarÎn prima jumătate a anului 2015, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii specializaţi în transporturi feroviare au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de piese componente ale infrastructurii feroviare.

Activităţile au vizat şi identificarea societăţilor comerciale de colectare a materialelor feroase şi neferoase, care nu respectă legislaţia în domeniul achiziţiilor.

Astfel, au fost organizate 463 de acţiuni punctuale şi au fost controlate 45 de societăţi comerciale de colectare a materialelor feroase şi neferoase.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat pentru confiscare 400 de kilograme de materiale feroase şi 442 de kilograme de cupru.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale societăţilor comerciale verificate.

Ca urmare a măsurilor întreprinse de poliţişti, în această perioadă numărul de furturi de piese componente ale infrastructurii feroviare a scăzut cu aproape 40% față de perioada similară a anului trecut.

În această perioadă, 184 de persoane au fost cercetate pentru sustragerea de piese ale infrastructurii feroviare, 13 dintre acestea fiind reţinute sau arestate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea