Rămâi conectat

Curier Județean

Scandal la Dăroaia – Roșia Montană, pentru un gard. Recital de înjurături și amenințări între vecine, întrerupt de jandarmi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un scandal izbucnit între două familii din satul Dăroaia, comuna Roşia Montană, a necesitat intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor. Trei persoane au fost sancţionate contravenţional.

Incidentul a fost semnalat marţi, 7 iulie, în jurul orei 21.00 şi a fost determinat de faptul că două femei nu s-au înţeles amiabil cu privire la amplasarea unui gard. Fiecare dorea ca acesta să fie dispus astfel încât să obţină o extindere a propriei gospodării, iar când au epuizat argumentele logice au trecut la injurii, ameninţări şi blesteme.

”Concubinul uneia dintre femei s-a implicat activ în scandal şi, stimulat probabil de alcoolul consumat, a determinat amplificarea violenţelor verbale. Totul s-a petrecut sub privirile celorlalţi vecini până când unul dintre aceştia, speriat de faptul că scandalul evolua spre violenţă fizică, a apelat la ajutorul forţelor de ordine. A intervenit de urgenţă un echipaj de poliţie şi unul de jandarmerie şi împreună au acţionat pentru aplanarea conflictului şi pentru dispersarea “spectatorilor” care deja începuseră să se împartă în două grupuri de susţinere a celor care se certau. Dacă la sosirea forţelor de ordine femeile au încetat manifestările de violenţă verbală, nu acelaşi comportament l-a avut şi bărbatul în vârstă de 36 de ani implicat în conflict, acesta continuând să înjure şi să ameninţe cu acte de violenţă. Drept urmare şi amenda contravenţională cu care a fost sancţionat a fost pe măsură, în valoare de 600 lei. De asemenea, cele două femei, în vârstă de 35, respectiv 37 de ani, au fost sancţionate cu câte o amendă în valoare de 200 lei”, precizează Cosmin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba.

Totodată li s-a adus la cunoştinţă că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile luate împotriva lor pot fi mult mai drastice, putând fi chiar de natură penală. În acest sens li s-a amintit că, potrivit prevederilor Codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi defineşte fapta persoanei care tulbură ordinea şi liniştea publică prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Au început înscrierile la Academia de Poliție: Peste 800 de locuri disponibile pentru viitorii ofițeri

Bera Larisa

Publicat

în

Au început înscrierile la Academia de Poliție: Peste 800 de locuri disponibile pentru viitorii ofițeri Joi, 18 iulie 2024, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat începerea perioadei de înscriere la Academia de Poliție, potrivit unui comunicat. Citește și: Rezultate finale admitere Colegiu Militar 2024: Candidați admiși la Alba Iulia și locuri libere pentru transfer Dintre cele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea