Ce spune o studentă despre abstinența sexuală până la căsătorie: Susțin introducerea unor cursuri de educație sexuală în școli
Iulia Miron, studentă la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca și președinte al elevilor din România în perioada 2013-2014 cere public, prin intermediul unei scrisori, demiterea consilierului Romeo Moşoiu din Ministerul Educaţiei şi introducerea unor cursuri de educaţie sexuală în şcoli.
Scrisoare ei, în rândurile de mai jos:
O sarcină nedorită în rândul elevelor poate avea ca efecte: ABANDON ȘCOLAR, excluziune socială, dar și traume psihice. În România, activitatea sexuală a tinerilor este în creștere. Consider că ACUM este momentul ca ei să fie informați corespunzător, nu prin promovarea abstinenței sexuale într-un spirit fundamentalist religios, ci prin EDUCAȚIE.
Susțin introducerea unor cursuri de educație sexuală în școli, dar și pregătirea profesorilor și a unui curriculum adecvat în acest sens.
În ceea ce îl privește pe consilierul Romeo Moșoiu, consider că trebuia demis cu mult timp în urmă, având în vedere activitatea de propagandă religioasă- exclusiv ortodoxă pe care o făcea din poziția de consilier al ministrului, abuzurile în serviciu, amenințările cu scăderea notei la purtare și exmatricularea elevilor care îndrăzneau să își ceară drepturile, intervenția în alegerile reprezentanților elevilor, precum și obținerea unor fonduri pe spatele CNE.
În anul 2013 am câștigat alegerile pentru președinția Consiliului Național al Elevilor, fapt pe care Moșoiu nu a reușit să îl împiedice, cu toate că a acționat în stilul său caracteristic: telefoane la inspectori, profesori și elevi. Fix după alegeri, am fost repezită de pe scenă, am fost cu toții duși la biserică, după care, la sesiunile plenare a trebuit să îi smulg microfonul consilierului care nu se mai oprea de cuvântat aberații. S-a răzbunat el cu ocazia următoarelor alegeri. A avut grijă ca rezultatul să fie cum dorește el, iar Adunarea Generală să aibă loc într-un județ în care avea mai mult control, nu la Alba-Iulia unde nu ar fi putut influența pe nimeni.
Personal, am cerut demiterea consilierului Romeo Moșoiu în anul 2013 în cadrul unei întrevederi cu ministrul Educației, însă răspunsul domnului ministru Remus Pricopie a fost: “El e cu Dumnezeu”. Așadar, copil de 17 ani fiind, am fost nevoită să mă lupt cu acest personaj care aparent avea mai multe arme ca mine, în frunte cu o rețea de profesori formatori manipulatori, a cărei influență se vede cu ocazia alegerilor.
Independența structurii reprezentative a elevilor a fost grav amenințată, iar intervenția lui Romeo și a profesorilor a generat numeroase tensiuni între colegii mei, fiind o provocare să armonizez structura pe plan intern.
Sper ca măcar de data aceasta, cu ocazia propunerii asociației conduse de Romeo Moșoiu (promovarea abstinenței sexuale până la căsnicie în școli), acesta să fie DEMIS. (V.N.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii