Călin Potor:”Parlamentul mai există doar cu numele sub actualul regim băsescu”
O nouă ruşine s-a petrecut zilele trecute în Parlamentul României. Este incalificabil ca un proiect de o asemenea importanţă, precum cel iniţiat de un coleg de la pdl privind securitatea naţională, să fie aprobat în mod tacit, fără nici o dezbatere parlamentară. În fapt, proiectul de lege iniţiat de deputatul cezar preda, tot cu litere mici, privind securitatea naţională, a fost o şmecherie caracteristică aceluiaşi artizan traian băsescu. De această dată, preşedintele n-a mai procedat ca în anii trecuţi, nu şi-a mai asumat un pachet de legi ale securităţii. Cum nici pdl-ul nu şi-a mai asumat un pachet de legi, preşedintele a mandatat un „timonier alergător”, pe deputatul cezar preda, care, culmea, avea pretenţia să modifice legea securităţii naţionale şi legea de organizare şi funcţionare a SRI-ului.
Duplicitatea puterii se observă cu ochiul liber, cezar preda este aruncat în acest război, dar CSAT-ul nu dă aviz acestui proiect! Mai mult, pe un proiect atât de important pentru siguranţa naţională şi organizarea şi funcţionarea SRI, nici Guvernul şi nici Consiliul Legislativ nu au, culmea, vreun punct de vedere!
PNL atrage atenţia asupra faptului că cezar preda, folosindu-se de calitatea dublă, de iniţiator al proiectului, dar şi de preşedinte al Comisiei de supraveghere şi control al SRI, a redactat un document fals către Comisiile juridică şi de apărare, în care precizează că proiectul său a fost discutat şi avizat de comisia pe care o conduce. În realitate, Comisia de supraveghere şi control SRI nu s-a întrunit şi nu a luat în discuţie un asemenea proiect, lată astfel cum Parlamentul a devenit unul strict decorativ, iar procedurile parlamentare sunt respectate de actuala putere exclusiv în funcţie de propriile interese.
Deputat PNL de Alba, Călin POTOR
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 5 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 9 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi