FOTO: Elevi și profesori de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în schimb de experiență în Suedia
În perioada 09 – 13 mai, delegația a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” formată din el.plt.maj. Darian Grosu, el.sg. Cosmin Crețu, el. cap. Alexandra Burz și el.cap. Andrei Klett și însoțită de către comandantul colegiului, colonel Marcel Domșa și profesorii Paraschiva Fărcaș și Alina Chiorean, a participat la ultima reuniune de proiect multilateral de la Boras, Suedia.
Programul reuniunii a cuprins ateliere practice, activități sportive, vizite de documentare precum și o expoziție cu produsele finale din cadul activităților realizate la nivel de proiect în toate cele 7 reuniuni ce s-au defășurat pe parcursul celor doi ani de activitate.
În prima zi a reuniunii oaspeții au avut ocazia să observe popularitatea de care se bucură sportul și activitățile în aer liber în Suedia. Boras a fost gazda unei competiții pe echipe destinată tuturor celor ce doreau să facă mișcare, iar probele îmbinau sportul cu amuzamentul, promovând stilul de viață sănătos.
Apoi, duminică, 10 mai 2015, a fost vizitat orașul Goteborg, participanții au văzut, la cald, stilul de viață suedez și modul în care clima și spațiul geografic au influențat evoluția civilizației suedeze de-a lungul timpului.
A treia zi de proiect a fost dedicată activităților în școală.
Elevii și profesorii au participat la cursuri și activități în aer liber reușind să socializeze și să se bucure de beneficiile pe care sportul le aduce sănătății fizice și mintale. Cadrele didactice au participat la reuniuni de lucru pe tema managementului educațional și a managementului de proiect, s-a realizat un bilanț al proiectului și s-a prezentat rezultatul chestionarelor de impact aplicate la finalul proiectului. Acestea au scos în evidență faptul că proiectul a contribuit la schimbarea stilului de viață al elevilor, cadrelor didactice și părinților și, totodată, la crearea unor legături de prietenie și colaborare.
A patra zi a fost dedicată atelierelor practice, unde participanții au învățat câteva din secretele stilului de viață suedez și aplicarea acestora în viața de zi cu zi. Oaspeții au participat și la lecțile de prim ajutor în caz de înec, iar la finalul zilei au socializat în cadrul unei întâlniri cu părinții și reprezentanții comunității locale, urmărind proiecții de filme și fotografii realizate în cadrul proiectului.
„Putem spune că, obiectivele stabilite au fost atinse. Încă de la început proiectul a reușit să aducă schimbări în modul de viață al elevilor, părinților și cadrelor didactice. În toate instituțiile partenere s-a acordat o mai mare atenție activității fizice a elevilor dar și a personalului, s-au organizat activități de prevenire a bolilor de nutriție, consumului de droguri și expoziții cu rezultatele proiectului”, au transmis reprezentanții colegiului.
[nggallery id=470]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii