Rămâi conectat

Sport

VIDEO| Crosul Europei, filmat de la înălțime. Atmosfera de sărbătoare a cuprins Cetatea Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Crosul Europei s-a desfășurat vineri, 8 mai, de la ora 11.00, în Cetatea Alba Carolina, cu participarea a aproximativ 490 de persoane dintre care 440 au terminat cursa de 3 kilometri, informează Europe Direct Regiunea Centru pe pagina de Facebook.

Crosul Europei01Organizatorii au postat și o filmare, realizată cu ajutorul unei drone, ce surprinde atmosfera de sărbătoare ce a cuprins Alba Iulia. Crosul a reunit 700-800 de persoane, majoritatea au purtat tricouri albastre, personalizate, și a avut ca temă istoria de până acum a construcției europene şi rolul activ pe care îl pot juca cetăţenii în construcţia europeană viitoare. 120 de copii au prezentat spectacole, peste 30 de voluntari au sprijinit organizarea, peste 600 de obiecte promoționale au fost distribuite, 6 cupe si 10 medalii conferite câștigătorilor și multe alte surprize.

Crosul Europei02Denisa Talpaș, la fete, și Alexandru Pintea, la băieți, s-au clasat pe primele locuri la Crosul Europei, desfășurat pe traseele de Vest și Nord ale Cetății Alba Carolina, cu pornire din dreptul Catedralei Reîntregirii Neamului. Alexandru a primit o bicicletă, iar Denisa un iPod. Pe locul II, la băieți, s-a clasat Darius Cristea, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Tamaș Bogya. Ei au câștigat un cort, respectiv un rucsac pentru drumeții. La fete, locul II a fost ocupat de Nicoleta Gînța (a câștigat un rucsac pentru drumeții), iar locul trei de Bianca Molnar (geantă picnic). Cel mai tânăr participant, Paul Grozav, a fost premiat cu un skateboard, iar cei mai vârstnici, soții Suflețel, au primit medalii și un troler.

Evenimentul a fost organizat de Centrele Europe Direct Regiunea Centru și Alba Iulia; primul face parte din cadrul ADR Centru, iar al doilea din cadrul Fundației PAEM Alba, cu sprijinul Primăriei municipiului Alba Iulia. Organizarea crosului a fost sprijinită și de DJST Alba.

Europe Direct Regiunea Centru a anunțat pe pagina de Facebook că se pregătește pentru Crosul Europei 2016.

În cadrul festivității de premiere, toţi participanţii au primit diplome de participare și obiecte promoționale, cum sunt: trolere, rucsaci, memorii USB, boxe telefon, umbrele, căni, frisbee, brelocuri. Participanții au fost premiați pe mai multe categorii. La buna organizare a evenimentului a mai contribuiy: Inspectoratul Școlar Județean împreună cu școlile și liceele din municipiu, Centrul Județean de Voluntariat Alba Iulia și partenerii media.

În fiecare an, la 9 mai, serbăm Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schumann, care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor dintre cele două state.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea