Rămâi conectat

Curier Județean

Samsar de mașini din Ocna Mureș cercetat de polițiști – face parte dintr-o grupare care a creat un prejudiciu de peste 45 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S.D., în vârstă de 36 de ani, din Ocna Mureș, este cercetat alături de alte 32 de persoane, de poliţiştii clujeni, pentru evaziune fiscală cu autoturisme second-hand, prin care ar fi prejudiciat statul cu peste 45.000.000 lei.

masini furate002La data de 5 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de 33 de persoane, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, precizează Simona Vîrci, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Din investigaţii a reieşit că cei în cauză, în calitate de reprezentanţi ai 14 agenţi economici din Cluj-Napoca, în perioada 2012-2014, nu ar evidenţiat în contabilitate achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand, pe care le-ar fi comercializat pe teritoriul României. Neînregistrarea tranzacţiilor s-ar fi efectuat în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului prin nevirarea T.V.A.-ului şi a impozitului pe profit a fost estimat la 45.125.000 de lei.

În vederea recuperării pagubei produse, până în acest moment, s-a dispus sechestru asiguratoriu asupra 3.150.000 lei, constând în bunuri ale societăţilor comerciale implicate.

Cercetările continuă faţă de cele 33 de persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, din judeţele Cluj şi Alba, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj”, a mai precizat reprezentantul IPJ Cluj.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Discoteca Nostalgia, la Teiuș: Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de ritmurile muzicale retro, la Casa de Cultură a orașului

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Discoteca Nostalgia, la Teiuș: Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de ritmurile muzicale retro, la Casa de Cultură a orașului Discoteca Nostalgia, ediția a II-a, a început în această seară, la ora 19.00, la Casa de Cultură a orașului Teiuș. Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea