Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj a ratat calificarea în finala Cupei României, după 2-3 cu Dinamo Bucureşti în semifinale

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu începere de la ora 17.00, superba sală de sport din Cheile Grădiştei a găzduit prima semifinală a Cuepi României la volei feminin. Volei Alba Blaj şi Dinamo Bucureşti s-au luptat pentru un loc în ultimul act al competiţiei, iar trupa din „Mica Romă” nu a izbutit accederea în finală după ce au fost învinse de bucureştence cu 2-3 (24-26, 26-24, 25-17, 21-25, 12-15).

*Primul set 24-26

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Partida din Munţii Bucegi a fost una extrem de echilibrată şi disputată, ambele formaţii practicând un volei de înaltă calitate. Echipa lui Darko Zakoc a început mai bine meciul şi după ce şi-a asigurat o diferenţă de câteva puncte pe tabelă, voleibalistele din „Mica Romă” şi-au ieşit din ritm şi au pierdut controlul partidei, iar Dinamo Bucureşti, echipă antrenată de fostul tehnician al Blajului Branko Gajic, le-a furat setul de sub nas voleibalistelor din Blaj, după ce s-ai impus in-extremis cu 26-24.

*Setul al doilea 26-24

Şi a doua parte a meciului a început la fel, cu VOlei Alba Blaj la timonă, însă după 7-2, echilibrul s-a rupt şi trupa lui Gajic a intrat din nou în meci, după 7 puncte consecutive. Cu încurajare din tribune şi cu un time-out cerut la timp de sârbul Darko Zakoc, Volei Alba Blaj a revenit şi a preluat din nou conducerea, iar jocul din teren prefaţa un set lejer câştigat de finalista campionatului. Lucrurile nu au stat aşa, Volei Alba Blaj a pierdut 4 mingi de meci şi s-a văzut egalată surprinzător. Cu toate acestea echipa din „Mica Romă” şi-a revenit în „ultimul ceas” şi a capturat setul al doilea, scor 26-24.

*Setul al treilea 25-17

Cel de-al treilea set a fost tras la indigo cu precedentele, iar după un start bun, Volei Alba Blaj şi-a pierdut din nou cadenţa şi le-a permis voleibalistelor din capitală să preia conducerea. Zarkova a reuşit două puncte consecutive, iar sportivele din Alba au reuşit egalarea, după care Salaoru a adus echipa în avantaj, 13-12. Dinamovistele nu au lăsat garda jos, însă Blajul a reuşit desprinderea şi şi-a respectat statului de finalistă ca campionatului, trecând în avantaj cu 3 puncte, 16-13. COntrolul jocului nu a mai fost scăpat din mâinile voleibalistelor din Blaj, care deşi au greşit două mingi uşoare s-au concentrat la maximum şi pe fondul căderii fizice a dinamovistelor au reuşit să câştige cel de-al 3-lea set al partidei, scor 25-17.

*Setul al patrulea 21-25

Si acest set a început cu echilibru şi o dispută acerbă la fileu, scorul mergând cap la cap o bună perioadă. Dinamovistele au reuşit o desprindere 10-7 şi lupta a devenit mai interesantă. Mai atente şi mai pragmatice în joc, elevele lui Branko Gajic au reuşit să se distanţeze semnificativ pe tabelă, 15-10. Jocul slab de la fileu plus greşelile la preluare din tabăra Blajului au continuat, însă Zakoc nu a abandonat lupta şi a realizat mai multe modificări, care s-au dovedit a fi inspirate, scorul ajungând la 17-16 pentru bucureştence. Deşi au reuşit să egaleze în două rânduri, la 17 şi la 18, Volei Alba Blaj nu a reuşit să păstreze ritmul şi a cedat setul, iar scorul a fost 25-21 pentru Dinamo Romprest Bucureşti, motiv pentru care partida a ajuns la „setul de aur”.

*Setul decisiv 12-15

Ultimul set al partidei a avut un început interzis cardiacilor, scorul mergând cap la cap, fiecare echipă câştigând câte un punct până la 4-4. Blajul a prelaut conducerea cu două ouncte consecutive la 6-5, însă Utla a servit în fileu şi a adus din nou meciul la egalitate. Echipa lui Darko Zakoc a preluat conducerea şi a reuşit să se distanţeze la două puncte, 8-6. Voleibalistele din capitală au reuşit din nou să egaleze cu ajutorul adversarelor lor. Punctele au curs de o parte şi de cealaltă, iar Salaoru şi compania s-au distanţat din nou la două puncte 11-9. Tot la 11 s-a produs din nou egalarea, iar Zakoc a cerut din nou time-out şi şi-a certat puternic sportivele. Cu moralul la pământ, Volei Alba Blaj nu a mai contat în atac şi Dinamo Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României.

[nggallery id=268]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea