Alba Iulia are, oficial, BLOG DE TURISM. Tot ce „mişcă” în Cealaltă Capitală, la un click distanţă de turişti
De aici înainte, se poate călători virtual în Alba Iulia. Primăria municipiului a lansat un blog oficial al oraşului, adresat atât turiştilor care îşi propun să viziteze oraşul, cât şi celor care nu s-au gândit până acum că Alba Iulia ar putea fi o destinaţie turistică, chiar şi de weekend.
Blogul www.ViziteazaAlbaIulia.ro se doreşte a fi un instrument util şi pe înţelesul tuturor de promovare a schimbărilor în bine prin care Cealaltă Capitală a României a trecut în ultimii ani din punct de vedere turistic. Acesta vine în întâmpinarea nevoilor de informare ale românilor, punându-le la dispoziţie peste 150 de articole despre evenimente, obiective turistice, ştiri din turism şi despre investiţiile în oraş, noi articole fiind încărcate pe blog constant.
Blogul reprezintă o iniţiativă a edililor primăriei, care şi-au dorit să creeze un canal de comunicare în special cu tinerii şi cei pasionaţi de mediile sociale.
“Este cunoscut felul în care Alba Iulia a convins că înainte de toate trebuie să visezi, apoi să crezi în ce visezi şi să munceşti pentru a transforma visul în realitate. S-a vorbit mult despre reuşitele noastre în atragerea fondurilor europene, apoi s-a vorbit cel puţin la fel de mult despre potenţialul turistic creat, iar acum e timpul să transformăm vorbele în fapte. Şi să folosim prezentul pentru viitorul acestei Cetăţi. Din câte îmi dau seama, prezentul înseamnă acces direct la oameni, prin internet şi tot ce derivă din el”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.
Ce informaţii sunt disponibile pe blog?
”Blogul a fost realizat astfel încât să acopere informaţii din cele mai vaste domenii care pot fi de interes pentru cei care îl urmăresc constant, dar şi pentru cei care au ajuns (pe blog) întâmplător prin intermediul Google sau a altor motoare de căutare. Astfel, sunt disponibile informaţii turistice, evenimente din Alba Iulia, investiţii în turism, ştiri din turism sau informaţii despre Alba Iulia văzută de către turişti şi personalităţi. Pe blog există şi o rubrică „Ştiaţi că”, care îşi propune să promoveze istoria, oamenii şi întâmplările mai puţin cunoscute ale oraşului, toate articolele fiind tratate într-un mod cât mai simplu, pe înţelesul tuturor. Blogul este promovat şi pe pagina de Facebook Municipiul Alba Iulia, care a ajuns la peste 11.000 de urmăritori.
Parte din planul de promovare al oraşului Alba Iulia, www.ViziteazaAlbaIualia.ro face parte din planul de promovare a municipiului Alba Iulia ca destinaţie de turism, alături de alte iniţiative curente sau viitoare, precum implementarea strategiei cuprinse în manualul de brand al oraşului, înfiinţarea asociaţiei de turism a municipiului Alba Iulia, participarea la târguri şi expoziţii tematice, promovarea destinaţiei în rândul agenţiilor de turism, în revistele unor companii aeriene, în mediul online etc.
Alba Iulia are o strategie de marketing turistic bine stabilită până în anul 2024, aceasta incluzând în 2015 atât dezvoltarea blogului de turism al oraşului, dar şi un site de prezentare despre Alba Iulia cu informaţii în limba engleză, a unor ghiduri turistice în limba romană şi engleză în format tipărit sau online şi a unor acţiuni de promovare a oraşului la nivel intern şi internaţional prin participarea la târguri sau la conferinţe interne şi internaţionale.
Despre Alba Iulia
Oraş al Unirii Principatelor Romane şi “Cealaltă Capitală a României”, Alba Iulia şi-a început călătoria ca “destinaţie turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al oraşului a fost refăcut, cetatea oraşului a fost restaurată, dar şi zonele perimetrale, sau obiectivele care au devenit astăzi referenţiale, precum parcul dendrologic sau pista mamut unică în România. Anual noi evenimente şi spaţii comerciale populează această zonă. Investiţiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăţi de tip vauban din România au totalizat peste 60 de milioane de euro, iar în întreg municipiul au fost peste 150 de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile ce au echivalat cu 2.500 euro pe cap de locuitor al oraşului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii şapte ani şi o rată a şomajului de sub 4%. Mai multe informaţii despre Alba Iulia turistică sunt disponibile pe www.viziteazaalbaiulia.ro”, precizează administratorul blogului.
NOTA REDACȚIEI: Textul de mai sus face parte din comunicatul de presă transmis de administratorul blogului și a fost publicat cu respectarea exactă a conținutului, atât din punct de vedere gramatical, cât și în privința informațiilor pe care le conține.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan