Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.30, ICIM Arad – CSU Alba Iulia *Derby baschetbalistic pentru locul trei

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia - ICIM Arad Finala CEWL45Partida restanţă din etapa a 19-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, dintre vecinele de clasament ICIM Arad (locul 3, cu 44 de puncte, 20 de victorii şi 4 eşecuri) şi CSU Alba Iulia (locul patru, cu 43 de puncte, 19 succese şi 5 înfrângeri) are o miză esenţială penru cele două combatante. Derby-ul baschetbalistic pune pe masă poziţia a treia la finele sezonului regulat şi implicit un culoar favorabil în play-off, în cursa pentru medalii. Contracandidatele sunt adversare pe trei fronturi, aidoma stagiunii trecute, luptându-se atât în campionat cât şi în Final Four-ul Ligii Europei Centrale (7-8 martie) şi cel al Cupei României (13-14 martie). „Este o confruntare pentru o poziţie cât mai bună în play-off şi ştim acest lucru. Avem şi noi şansele noastre împotriva vicecampioanei şi ne vom bate pentru victorie. În tur am câştigat, deşi nu eram favoriţi, iar în momentul de faţă ICIM Arad nu traversează cea mai bună perioadă”, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.
*Mica finală pentru locul trei
Meciul decisiv pentru ocuparea ultimei trepte a podiumului se dispută astăzi, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă din Arad, iar lucrurile sunt simplificate la maximum: cine învinge se bucură de avantaj în fazele eliminatorii ale stagiunii. “Vom face tot ce ţine de noi pentru a păstra locul trei. Indiferent de rezultat, nu este sfârşitul lumii pentru nimeni. Dar cum am mai spus, facem totul pentru victorie, o mică finală pentru noi”, a declarat antrenorul Aradului, Jose Araujo pentru site-ul oficial al clubului.
*Alba are două succese consecutive
“Galben-albastrele” conduc disputa cu albaiuliencele din punct de vedere al întâlnirilor directe. Cele două formații s-au mai întâlnit de-a lungul timpului de 15 ori, iar ICIM-ul având câștig de cauză în 12 rânduri. În partida tur, Alba Iulia s-a impus în propriul fief, la limită, scor 71-68 (în 22 octombrie 2014), furnizând o uriaşă surpriză. Echipa lui Popov a bifat astfel a doua victorie consecutivă împotriva rivalei din Arad, după cea repurtată în finala Ligii Europei Centrale (69-59, în martie 2014).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea