Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Eleva Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, Mălina Roșca, ar putea reprezenta România la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Mălina Roșca va participa la o sesiune de pregătire la Bucureşti, în perioada 19-20 februarie, în vederea selecționării la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene.

În perioada 26 aprilie – 3 mai 2015 va avea loc, la Klagenfurt, cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), la care România va participa cu două echipe, fiecare formată din trei elevi, câte unul pentru disciplinele fizică, chimie, biologie. Din lotul României ar putea face parte și Mălina Roșca o elevă cu rezultate foarte bune la Olimpiadele Naționale de Fizică și care a obținut argint în 2013 și bronz în 2014 la Olimpiada Internațională de Astronomie.

În conformitate cu regulamentele specifice privind desfăşurarea olimpiadelor de fizică, chimie şi biologie vor fi selecţionaţi pentru fiecare disciplină câte doi elevi dintre primii 4 elevi clasificaţi la clasa a IX-a, la etapa naţională, la cele trei discipline, desfăşurate în anul şcolar anterior, care să nu fi împlinit vârsta de 17 ani în anul premergător desfăşurării concursului.

Din judeţul Alba a fost selectată, pentru a participa la o sesiune de pregătire la Bucureşti, în perioada 19-20 februarie 2015, eleva  Mălina Roșca din clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia şi posibil pentru a face parte din una dintre echipele care va reprezenta România la această Olimpiadă, dacă va promova etapa de selecţie.

Mălina participă la olimpiade și concursuri școlare din clasa a IV-a, la matematică, fizică și engleză, iar din clasa a VII-a a participat la fazele naționale la fizică și astronomie, unde a obținut mențiuni, medalii de aur și de argint.

Cei şase elevi selecţionaţi, câte doi pe disciplină, vor continua programul de pregătire centralizat la Bucureşti în perioada 20-27 februarie 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea